Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2014 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği Yapıldı

Safranbolu ilçesinde geleneksel Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi. Safranbolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği, Cinci Hanı’nda gerçekleşti. Şenliğe, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, ilçede eşsiz damak tadına göre üzümlerin yetiştirildiğini ve bu üzümleri tanıtmaya, yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi. Üreticilere her zaman destek olduklarını ve geliştirdikleri projelerle üretimi artırdıklarını ifade eden Ayvalık, “Bizler bağ bozumu şenliklerini her yıl Eylül ayında düzenlemekteyiz. Ancak olumsuz hava koşullarının bitkiler üzerinde yaptığı olumsuz etkilerden dolayı çok az ürün aldık. Bu nedenle her yıl yapılan çeşitli yarışmaları bu yıl yapamadık” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, bu yıl bağlarda pek üzüm olmadığını, bu sebeple de üreticilerin ve kendilerinin üzgün olduğunu belirterek, “Bu yıl bağlarımızda pek üzüm yok. Bu sebeple üreticilerimiz ve bizler üzgünüz; ama Allah’a şükürler olsun ki bağlarımız ayakta. Müdürlüğümüzün çalışmaları ile bağlarımız ayakta durmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sene Allah’ın lütfü ile bağlarımız eski haline dönecektir. Ben bağcılığımızı sürdüren büyük emek harcayan üreticilerimiz başta olmak üzere bu alanda çalışma değerli müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Safranbolu’nun değerlerinden birisi üzümlerimiz özellikle çavuş üzümümüz ahilik haftamızda söylediğimiz gibi bir değerimizi geleceğe aktarmak için önemli çabalar var. Bu değerlerimizden birisi de bağcılıktır. Bu alandaki çalışmaları da sonuna kadar destekliyoruz. Bağcılık, Safranbolu’yu Safranbolu yapan önemli değerlerimizden birisidir” diye konuştu.
Üzüm yetiştiricilerine çeşitli hediyeler ve plaketlerin verildiği şenliğin sonunda katılımcılara üzüm pekmezi ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin