Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2014 14:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Geleneksel Bağ Bozumu Şenliği Yapıldı

Safranbolu ilçesinde geleneksel Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi. Safranbolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği, Cinci Hanı’nda gerçekleşti. Şenliğe, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, ilçede eşsiz damak tadına göre üzümlerin yetiştirildiğini ve bu üzümleri tanıtmaya, yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi. Üreticilere her zaman destek olduklarını ve geliştirdikleri projelerle üretimi artırdıklarını ifade eden Ayvalık, "Bizler bağ bozumu şenliklerini her yıl Eylül ayında düzenlemekteyiz. Ancak olumsuz hava koşullarının bitkiler üzerinde yaptığı olumsuz etkilerden dolayı çok az ürün aldık. Bu nedenle her yıl yapılan çeşitli yarışmaları bu yıl yapamadık" dedi. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, bu yıl bağlarda pek üzüm olmadığını, bu sebeple de üreticilerin ve kendilerinin üzgün olduğunu belirterek, “Bu yıl bağlarımızda pek üzüm yok. Bu sebeple üreticilerimiz ve bizler üzgünüz; ama Allah’a şükürler olsun ki bağlarımız ayakta. Müdürlüğümüzün çalışmaları ile bağlarımız ayakta durmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sene Allah’ın lütfü ile bağlarımız eski haline dönecektir. Ben bağcılığımızı sürdüren büyük emek harcayan üreticilerimiz başta olmak üzere bu alanda çalışma değerli müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Safranbolu’nun değerlerinden birisi üzümlerimiz özellikle çavuş üzümümüz ahilik haftamızda söylediğimiz gibi bir değerimizi geleceğe aktarmak için önemli çabalar var. Bu değerlerimizden birisi de bağcılıktır. Bu alandaki çalışmaları da sonuna kadar destekliyoruz. Bağcılık, Safranbolu’yu Safranbolu yapan önemli değerlerimizden birisidir” diye konuştu. Üzüm yetiştiricilerine çeşitli hediyeler ve plaketlerin verildiği şenliğin sonunda katılımcılara üzüm pekmezi ikram edildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Evinde ölü bulunmuştu: Cinayeti 8 ay sonra DNA örneği aydınlattı

Amasya’da yalnız yaşadığı konutunda gaz sızıntısı sonucu öldüğü sanılan 76 yaşındaki bayanın boğularak öldürüldüğü, olaydan 8 ay sonra ulaşılan DNA örneğiyle ortaya çıktı. Polis takımları, 300 kişinin tabirine başvurduğu soruşturmada katil zanlısı olan kaüdının akrabasını İstanbul’da yakalayarak adliyeye sevk etti.
Edinilen bilgiye nazaran, 23 Mart günü Üçler Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın en üst katındaki dairede yalnız yaşayan Fatma Kılıç’a (76) telefonla ulaşamayan vilayet dışındaki akrabaları durumu komşularına bildirdi. Konutun kapısını çalan komşuları, içeriden ses gelmeyince şüphelenip durumu polise bildirdi. Geç saatlerde itfaiye grubuyla birlikte daireye giren polis, mutfağa serdiği yatağın içinde hareketsiz halde yatan yaşlı bayanla karşılaştı. Acil sıhhat takımlarının hayatını kaybettiğini belirlediği yaşlı bayanın olaydan 6 ay evvel kiralayıp taşındığı konuttan çıkartılan cenazesi, otopsi için hastane morguna götürüldu. Yaşlı bayanın cenazesi, sonraki gün doğduğu Ardıçlar köyünde defnedildi.

76 yaşındaki bahtsız bayanın cinayete kurban gittiği belirlendi
Olaya ait çalışma başlatan polis takımları, etraftaki güvenlik kameralarını inceleyerek, mahalle ve köydeki 300 kişinin tabirini aldı. Ulaşılan DNA örneğiyle de yaşlı bayanın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Yapılan ayrıntılı çalışma sonucu akrabası Haşim Ö.nün (48) olay günü konuta gelerek ziyaret ettiği yaşlı bayandan borç istediği belirlendi. ‘Param yok’ karşılığı alan Haşim Ö.’nün yaşlı bayanı boğarak konuttan uzaklaştığı, çıkışta da ocağı açarak unutulup sızan gazdan zehirlendiği imajı vermek istediği anlaşıldı. İstanbul’da yakalanan cinayet zanlısı, Amasya Emniyet Müdürlüğü’ndeki sözünün akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Haşim Ö., gazetecilerin cinayeti neden işlediği sorularına ise yanıt vermedi.
Komşularının Fatma Kılıç’ın vefatını evvel eski tip ocaktan sızan gaz nedeniyle olduğunu düşündüklerini anlatan Üçler Mahallesi Muhtarı Coşan Aylak, "Fatma teyze tek başına yaşıyordu, kimsesi yoktu. Polisler ağır çalışma sonucunda cinayeti aydınlatarak ortaya çıkardılar. Zira mahalle halkı da bu durumdan çok rahatsızdı. Polislere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin