karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2015 08:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı Başladı

KASTAMONU Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu’nun düzenlendiği “Geleceğe Taşköprü’den Bakış Çalıştayı” başladı.Taşköprü Belediye tesislerinde gerçekleştirilen çalıştaya, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Hanönü Kaymakam Vekili Adem Karadaş, İlçe Garnizon Komutanı İbrahim Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Taşköprü resmi kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları, üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri katıldı. Çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi olarak şehrin kalkınması ve gelişmesi için Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşu-Mahalli İdari-Kamu-Üniversite işbirliğinin her zaman yapıldığını ifade etti. Çalıştayın temel gayesinin Taşköprü’nün tarım, hayvancılık, kültürel miras, turizm, enerji, ormancılık ve orman ürünleri ile sağlık hizmetleri konularının da bölgenin sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini belirlemek ve bu yolla da bölgeye katkı sağlamak olduğunu söyleyen Rektör Aydın, “Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin yetişmesi bakımından önem arz etmektedir. Çalıştayın düzenlenmesinde katkıları olan Taşköprü Kaymakamlığına, Taşköprü Belediyesine, Taşköprü’de faaliyetlerine sürdüren sivil toplum kuruluşlarına, ülkemizin farklı üniversitelerinden iştirak eden akademisyenlerimize, başta Taşköprü Meslek Yüksekokulu yönetim ve çalışanları olmak üzere Üniversitemiz akademisyen ve idari personeline bizleri kırmayıp programımızı teşriflendiren konuklarımıza teşekkür ederim” dedi. Rektör Seyit Aydın moderatörlüğünde yapılan çalıştay, özel oturumuna Sinop Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Peşken, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Tüzemen, 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğlu katıldı. Çalıştayın ardından teknik gezi yapılacak ve çalıştay 14 Kasım 2015’e kadar sürecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin