Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2014 15:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gebe Okulu Protokolü İmzalandı

Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile Gebe Okulu hakkında protokol imzaladı. Protokol kapsamında Safranbolu Toplum Sağlığı Merkezinde hamile bayanlara eğitimler verilecek. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile makamda bir araya gelen Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki imza töreni öncesi yaptığı açıklamada; ”Türkiye'de sezaryenle doğum oranının yüksek olduğunu ifade ederek, "Sağlıkta bütün paydaşları ve vatandaşların yapacağı çok büyük işler var. Vatandaşımızın sağlığını artırmak, sağlıklı yaşam, sağlıklı hayat sürmenin önemini anlatabilmek için yapmamız gereken büyük ödevlerimiz var. Gebelerimizin, annelerimizin malum Türkiye'de sezaryenle doğum oranı çok yüksek, bu bizim doğurganlık hızımızı azaltan bir etken hem de doğum esnasındaki komplikasyonları artıra bir sebep oluşturuyor. Biz Safranbolu Toplum Sağlığı Merkezimizde gebelerimize, bilinçli anneliği, bilinçli doğumu, normal doğumu özendirmek için gebe okulunu açacağız. Gebe okulunda bizim sağlık personelimiz gebelerimize normal doğumu özendirmek için eğitimler verecek. Bu amaçla Toplum Sağlığı Merkezinde düzenleme yapıyoruz. Burada çeşitli maketlerimiz olacak. Herkesin bu işin içinde olması gerekiyor, sağlık hepimiz için gerekli" dedi. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise; “ Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "Safranbolu Belediyesi geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonla hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle halkın sağlığını ilgilendiren konularda biz diğer kamu kurumlarıyla çalışmaya önem veriyoruz. Geçtiğimiz dönemde 3 adet 112 istasyonu yapmayla ilgili proje hazırlanmış ve belli bir aşamaya gelinmişti. İnşallah onu tamamlayacağız. Karabük Halk Sağlığı tarafından anne adaylarının eğitilmesi anne adaylarının doğum öncesinde daha sağlıklı bir süreç yaşabilmeleri için eğitim yeri açılması gündeme geldi. Bizimle çalışma yapmak istediklerini söylediler. Safranbolu'da böyle bir girişimde bulundukları için teşekkür ediyorum. Biziler halka hizmet eden kurumlarız. Halkın nerede hizmete ihtiyacı varsa belediyemizin imkanlarıyla bu hizmetleri desteklemek bizim görevlerimizdendir" diye konuştu. Konuşmaların ardından açılacak olan Gebe Okulu için protokol imzalandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ mezun vermeye devam ediyor

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan İlahiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.
KBÜ 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri çerçevesinde, İlahiyat Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Merasimde, eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan 180 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Törende konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, "İlahiyat Fakültesi mezunu olmak bir meslek değil, bir hayat usulüdür. Mezunlarımızdan beklentimiz, çalışmalarını yalnızca ülkemizle hudutlu tutmadan tüm dünyaya yöneltmeleridir" dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ise konuşmasında mezunlara seslenerek, "Sizler yalnızca kendinizden mesul değilsiniz. Kendinize, ailenize, ülkemize, mensubu olduğumuz İslam âlemine ve birlikte yaşadığımız dünya beşerlerine karşı sorumluluğunuz var. Bu nedenle çok daha güçlü, sağlıklı ve sağlam adımlarla çalışmanız, çaba etmeniz ve üretmeniz gerekecek" diye konuştu.
Yeni mimarlar mezun oldu
KBÜ Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, mezuniyet merasiminde genç mimar adaylarını meslek seyahatine uğurladı.
Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi mezuniyet programı Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, merhum mimar Başak Cengiz’in ailesi Beyhan ve Avni Cengiz ile akademik-idari işçi, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesinin genç yaşına karşın pek çok değerli muvaffakiyete imza attığını belirterek, üniversitenin nitelikli akademik yapısının öğrencileri daha donanımlı hâle getirdiğini söz etti. Karaş, tüm mezunlara yeni hayatlarında muvaffakiyet diledi.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay da konuşmasında, öğrencilerin eğitim sürecinde gösterdiği çabası takdir ederek mezunları, ailelerini ve akademik işçisi tebrik etti. Mezunlara başarılı bir mimarlık mesleği dileyen Çelikyay, konuşmasını fakülte mezunlarından Başak Cengiz’i rahmetle anarak tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin