Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Gazze’ye “anne” desteği

BOLU (İHA) – Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bir araya gelen kadınlar, pazar alanında Gazze’ye destek standı açarak, çorba, pilav, helva ve fındık gibi ürünlerini sattı. Elde edilen gelirler ise Gazze’ye gönderilecek.

Mudurnu’da bir araya gelen 6 kadın, İsrail-Filistin savaşında mağdur olan Filistinli ailelere destek için pazar alanında stant açtı. Evlerinde hazırladıkları pilav, helva ve çorba gibi ürünleri pazar alanına getiren kadınlar, burada satış yaptı. “Çocuklara umut ol”, “Gazze’ye umut ol” yazılı pankartlarını tezgaha asarak satış yapan kadınlar, elde edilen geliri savaş bölgesinde mağdur olan ailelere göndereceklerini belirtti. Kadınların kampanyasına çok sayıda kişi de destek oldu. Pazar alanına gelen Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, kadınlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“İsrail-Filistin arasında korkunç bir savaş var”

Pazar alanında ailesine destek veren ortaokul öğrencisi Elif Sedef Şahin, “İsrail-Filistin arasında korkunç bir savaş var. İsrail acımasızca Filistin’deki çocuklara, ailelere çok kötü şeyler yapıyor. Bizde bunun için bir yardım kampanyası başlattık. Mudurnulu annelerden, Filistinli annelere yardım kampanyası. Kampanyaya destek için herkesi Mudurnu’ya bekliyoruz. Pazara tezgah açtık, çorba, pilav, helva, fındık gibi ürünleri satıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin