Millî Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında başlatılan bir kampanya çerçevesinde Karabük Belediyesine ait Sosyal Yaşam Merkezlerinde açılmış olan Karabük Halk Eğitimi Merkezi Dikiş ve Giyim Kurslarında usta öğretici ve kursiyerler tarafından Gazze bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere eşofman takımı üretimlerine başlandı.
Kurslarda kursiyerler tarafından Filistin için el ele verip Gazze bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine en hızlı bir şekilde yardımın ulaştırılması için kıyafet üretimi tüm hızıyla devam ediyor.
Halk Eğitimi Merkezi Kurslarını ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşama Merkezinde eşofman üretimlerini yerinde inceledi. Karabük Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kabadayı'dan üretimi devam eden ve gerçekleştirilen ürünler hakkında detaylı bilgi alan Müdür Akbaş, Usta öğretici ve kursiyerler ile sohbet ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Bu zor zamanda Gazze bölgesindeki masum çocuklarımız için el birliği gönül birliği ile çalışan Karabük Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kabadayı nezdinde idarecilere, usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür ediyorum" dedi. (Yusuf Korkmaz)
Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun geleneksel konut mimarisini ve kültürel miras koruma yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı. Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Restorasyon Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Bölümünde ders verdi. Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarışma projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve koruma yaklaşımları yerinde incelendi. Benha Üniversitesinden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü. Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik tasarımlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu evleri üzerinden Anadolu’nun geleneksel konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.