Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Kasım, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
0

Gaziler Mevlid Okuttu, Engelliler Aşure Dağıttı

11 Kasım Kore Gazilerini Anma Günü kapsamında Karabük Muharip Gaziler Derneği Dernek Lokalinde Mevlid okuturken,  Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi de hem bu anlamlı güne destek için  hem de Muharrem ayı nedeniyle Aşure dağıttı.

Mevlid sonrası gazetecilere açıklama yapan Karabük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabahattin Çorbacı “1950-1953 yıllarında tarihin en kanlı savaşlarından biri olan Kore savaşına katılmak üzere Türkiye, 5000 kişilik tugay göndermiştir.   Katıldığı savaşlarda Türk tugayı büyük başarılar kazanarak, dünyanın takdirini toplamış Türkiye’nin NATO ya girmesini sağlamıştır. Savaşta, Türk tugayı 1000’den fazla  şehit vermiş, 2000 kişide yaralanmış.Güney Kore Cumhuriyetinde kahramanca mücadele  eden  Şehitlerimizi  ve aramızdan ayrılan  gazilerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhları şad olsun” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük şube Başkanı Muhittin yılmaz ise açıklamasında “Böylesi anlamlı günde bir araya geldik. Bu Aşure etkinliğimizin Kore Şehitlerini Anma gününe denk gelmesi bir tesadüf oldu.  Tüm Şehitlerimize Allah’tan Rahmet,  Gazilerimize ise sağlıklı huzurlu ömürler diliyoruz. Bu vatan için her cephede kan dökmüş, şehitlerimize minnettarız. Ruhları şad olsun. Bizde bu anlamlı günde destek vermek istedik. Gazilerimize aşure dağıtarak bu ana  bizde bir şeyler katmak istedik. Allah kabul etsin” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 13:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Alkol ortamında tekme ve yumruklar konuştu

Karabük’te birlikte alkol alan arkadaş grubu arasında çıkan tekmeli yumruklu kavga cep telefonu kamerasına yansırken, darbedilen kişi saldırganlardan şikayetçi olmadı.
Olay, Yenişehir Mahallesi’nde araç girişine kapalı pazar yeri bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, birlikte alkol alan 5 arkadaş arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine gruptaki bir kişi çalılık alana doğru uzaklaşırken, 3 kişi diğer arkadaşlarını aralarına alarak tekme ve yumruklarla darbetti.
Yere düşen kişinin darbedildiği kavga, gruptaki diğer 2 kişinin araya girmesiyle sona erdi.
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kişi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
Darbedilen kişinin arkadaşlarından şikayetçi olmadığı öğrenildi.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin