Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Kasım, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Gazeteciden yavru köpeğe hayat kurtaran heimlich müdahalesi

Tokat’ta gazeteci Halit Arslan, boğulma tehlikesi geçiren bir yavru köpeği heimlich manevrası ve kalp masajıyla ölümden döndürdü.

Gazeteci Halit Arslan, memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki Bereketli beldesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Köyünde vakit geçirdiği sırada çevredeki sahipsiz köpekleri fark eden Arslan, onlara yiyecek ikram etti. Ancak bu esnada yavru köpeklerden birinin, verilen et parçasını yutmaya çalışırken aniden nefes alamaz hale geldiğini gördü. Boğulma tehlikesi geçiren yavru köpek yere yığıldığında Arslan, hiç düşünmeden harekete geçti.

Heimlich manevrası ve kalp masajı ile yaşam mücadelesi

Arslan, yavru köpeğe Heimlich manevrası yaparak boğazına kaçan eti çıkarmaya çalıştı. Yavru köpeğin hala nefes alamadığını fark edince kalp masajı yapmaya başladı. Birkaç deneme sonrasında köpeğin tekrar nefes almaya başladığını gören Arslan ve oğlu Muhammed Yuşa, büyük bir sevinç yaşadı. Bu anların tamamı, oğlu Muhammed Yuşa’nın cep telefonu kamerasına kaydedildi. O anlar sosyal medyada paylaşıldıktan sonra geniş yankı uyandırdı ve Arslan’ın duyarlılığı, takipçileri tarafından takdirle karşılandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin