Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2024 13:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gayrettepe – İstanbul Havalimanı arası 30 dakika olacak

 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI: Önümüze hangi engeller çıkarsa çıksın millete hizmet sevdasından asla vazgeçmiyoruz. Türkiye yüzyılı hedefine sabırla yürüyoruz. İstanbul bugün mevcut durumundan çok daha kötüye gitmemişse bunun en büyük sebebi elimizi taşın altına koymamızdır. Millete karşı kibirli, nobran davrananlar, siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz. Türk siyasi tarihine şöyle bir göz attığınızda bunun sayısız örneğine şahit olursunuz. Milletin yetki emaneti teslim ettiği ancak bunun hakkını veremeyen nice bakan, başbakan, belediye başkanının siyaset sahnesinin tozlu raflarında unutulduğunu görürsünüz. Geride hayırla, şükranla yadedilecek bir miras bırakmayı arzu ediyoruz. Siyasetin inişli-çıkışlı yolculuğunda bugüne kadar pekçok zorluk, engel, haksızlık ve hukuksuzlukla karşılaştık. Vesayetin gölgesinin ülkemizin üzerine çöktüğü 1990’lar Türkiyesinde İBB başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, zorluklar karşısında yılmadık. 31 Mart’ta sandıktan çıkacak güçlü idare ile başta İstanbul’da olmak üzere demokrasiden korkan bu kibirli zihniyet hak ettiği dersi alacaktır.(İHA)
blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mart, 2025 10:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğdu: “112 İstasyonlarının Sayıları Artırılmalı”

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Sadık Doğdu, Karabük'te 112 İstasyonlarının sayısının artırılmasını istedi.

Daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne bu konudaki taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların sağlık yardımına en muhtaç olduğu anlarda verilen Acil sağlık hizmetlerinde  istasyon eksikliği ne yazık ki ilimizde hissedilmeye başlamıştır.

Karabük merkezde 7 Safranbolu'da ilçesinde 3 Acil sağlık istasyonu bulunan  diğer İlçelerimizle birlikte Toplam 16 Acil sağlık istasyonu bulunmaktadır. Toplam Acil sağlık istasyonlarımız geçtiğimiz 2024  yılında 42.000 vakaya gitmiş ve 10 Acil Sağlık istasyonumuz da 630 İl dışı sevk vakasına gitmiştir. Bu rakamları 10 istasyona böldüğümüzde ortaya çok ağır bir iş yükü çıkmaktadır.

Türk Sağlık-Sen olarak daha öncede bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gerekli müracaatımızı yazılı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bulunduk.

Bu verilere bakıldığında ise meselenin aciliyeti bir kez  daha kendini göstermektedir.

Bölgeler arası uzaklık, zorlu kış şartları gibi coğrafi zorluklarda dikkate alındığında Karabük'e 2 Acil sağlık istasyonu açılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu gerçeklik fedakarca hizmet eden 112 çalışanlarımızın hizmet sunumuna hem de hizmeti alan vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu nedenledir ki  İlimiz Kamu ve Sağlık İdaresini bu konuda gereğini yapmak için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.