GALDER yönetiminden, KBÜ’ye ziyaret - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 08:58 tarihinde yayınlandı
0
0

GALDER yönetiminden, KBÜ’ye ziyaret

Genel Galvanizciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, “EKÖK Metal Projesi” kapsamında Karabük Üniversitesini ziyaret ederek Demir Çelik Enstitüsü ve laboratuvarlarını inceleme fırsatı buldu.

Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ve Derneğin Genel Sekreteri Burcu Akman “EKÖK Metal Projesi” konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Karabük Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.

GALDER yetkilileri ilk olarak KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ı ziyaret ederek Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin devamında konuklar başta Demir Çelik Enstitüsü olmak üzere Kamil Güleç Kütüphanesi ve yerleşkeyi gezdi. Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun Demir Çelik Enstitüsü ziyareti sırasında enstitüde yapılan çalışmalar ve projelerden oluşan brifing sundu. Karabük Üniversitesi akademisyenlerden oluşan proje yürütücüleri de ziyarette konuklara eşlik etti.

GALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ziyaretin amacının Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol (EKÖK) metal projesi üzerine olduğunu ifade etti. Meletlioğlu, 2018 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen EKÖK kapsamında Metal Üretim ve İşleme Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi Çalıştayı’ndan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak, üniversiteyi ziyaret etmek ve süreçlerle alakalı fikir alışverişinde bulunup gelişmeler hakkında tavsiyelerini sunmak için geldiklerini belirtti.

Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri Burcu Akman ziyaretin sonunda Külliye Karabük’e ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu: “Sizlerle bir araya gelmekten onur duyduk. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle üniversitenin Demir Çelik Enstitüsünü ve laboratuvarlarını gezme fırsatı bulduk. Umuyoruz ileriki dönemlerde galvaniz sektörüyle ilgili de çalışmalarınız yoğunlaşır. Biz de Karabük Üniversitesi ile daha çok iş yapma fırsatını yakalarız. Karabük Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen gelişmiş, başarılı ve geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm üniversitelerin arasında. Dünya çapındaki konumuyla da kendisi bunu anlatıyor. İlerleyen yıllarda adından daha çok söz ettiren ve dünya sıralamasında yer alan üniversitelerden olacak.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin