Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 08:58 tarihinde yayınlandı
0

GALDER yönetiminden, KBÜ’ye ziyaret

Genel Galvanizciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, “EKÖK Metal Projesi” kapsamında Karabük Üniversitesini ziyaret ederek Demir Çelik Enstitüsü ve laboratuvarlarını inceleme fırsatı buldu.

Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ve Derneğin Genel Sekreteri Burcu Akman “EKÖK Metal Projesi” konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Karabük Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.

GALDER yetkilileri ilk olarak KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ı ziyaret ederek Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin devamında konuklar başta Demir Çelik Enstitüsü olmak üzere Kamil Güleç Kütüphanesi ve yerleşkeyi gezdi. Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun Demir Çelik Enstitüsü ziyareti sırasında enstitüde yapılan çalışmalar ve projelerden oluşan brifing sundu. Karabük Üniversitesi akademisyenlerden oluşan proje yürütücüleri de ziyarette konuklara eşlik etti.

GALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ziyaretin amacının Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol (EKÖK) metal projesi üzerine olduğunu ifade etti. Meletlioğlu, 2018 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen EKÖK kapsamında Metal Üretim ve İşleme Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi Çalıştayı’ndan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak, üniversiteyi ziyaret etmek ve süreçlerle alakalı fikir alışverişinde bulunup gelişmeler hakkında tavsiyelerini sunmak için geldiklerini belirtti.

Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri Burcu Akman ziyaretin sonunda Külliye Karabük’e ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu: “Sizlerle bir araya gelmekten onur duyduk. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle üniversitenin Demir Çelik Enstitüsünü ve laboratuvarlarını gezme fırsatı bulduk. Umuyoruz ileriki dönemlerde galvaniz sektörüyle ilgili de çalışmalarınız yoğunlaşır. Biz de Karabük Üniversitesi ile daha çok iş yapma fırsatını yakalarız. Karabük Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen gelişmiş, başarılı ve geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm üniversitelerin arasında. Dünya çapındaki konumuyla da kendisi bunu anlatıyor. İlerleyen yıllarda adından daha çok söz ettiren ve dünya sıralamasında yer alan üniversitelerden olacak.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin