Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 08:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GALDER yönetiminden, KBÜ’ye ziyaret

Genel Galvanizciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, “EKÖK Metal Projesi” kapsamında Karabük Üniversitesini ziyaret ederek Demir Çelik Enstitüsü ve laboratuvarlarını inceleme fırsatı buldu. Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ve Derneğin Genel Sekreteri Burcu Akman “EKÖK Metal Projesi” konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Karabük Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. GALDER yetkilileri ilk olarak KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ı ziyaret ederek Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin devamında konuklar başta Demir Çelik Enstitüsü olmak üzere Kamil Güleç Kütüphanesi ve yerleşkeyi gezdi. Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yavuz Sun Demir Çelik Enstitüsü ziyareti sırasında enstitüde yapılan çalışmalar ve projelerden oluşan brifing sundu. Karabük Üniversitesi akademisyenlerden oluşan proje yürütücüleri de ziyarette konuklara eşlik etti. GALDER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Meletlioğlu ziyaretin amacının Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol (EKÖK) metal projesi üzerine olduğunu ifade etti. Meletlioğlu, 2018 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen EKÖK kapsamında Metal Üretim ve İşleme Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi Çalıştayı’ndan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak, üniversiteyi ziyaret etmek ve süreçlerle alakalı fikir alışverişinde bulunup gelişmeler hakkında tavsiyelerini sunmak için geldiklerini belirtti. Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri Burcu Akman ziyaretin sonunda Külliye Karabük’e ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu: “Sizlerle bir araya gelmekten onur duyduk. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle üniversitenin Demir Çelik Enstitüsünü ve laboratuvarlarını gezme fırsatı bulduk. Umuyoruz ileriki dönemlerde galvaniz sektörüyle ilgili de çalışmalarınız yoğunlaşır. Biz de Karabük Üniversitesi ile daha çok iş yapma fırsatını yakalarız. Karabük Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen gelişmiş, başarılı ve geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm üniversitelerin arasında. Dünya çapındaki konumuyla da kendisi bunu anlatıyor. İlerleyen yıllarda adından daha çok söz ettiren ve dünya sıralamasında yer alan üniversitelerden olacak.”
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, yılın stresini doğada attı

Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari işçisi, eğitim-öğretim yılının gerilimini düzenlenen tabiat gezisiyle attı.
Kastamonu Üniversitesi, akademik ve idari çalışanına yönelik toplumsal ve kültürel faaliyetler kapsamında tabiat gezisi düzenledi. Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde gerçekleştirilen aktifliğe yaklaşık 120 akademik ve idari işçi ile yakınları katıldı. Kastamonu Üniversitesi İşçi Daire Başkanlığı tarafından organize edilen seyahate Pınarbaşı Belediyesi ve Azdavay Belediyesi de dayanak sağladı.
Gezi çerçevesinde personeleler Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu Cam Seyir Terası ve Azdavay Atlı Turizm Merkezini ziyaret etti. Tabiatla iç içe bir ortamda dinlenme imkanı bulan iştirakçiler, Kastamonu’nun doğal zenginliklerini tanırken iş ortamı dışında bir ortada vakit geçirme imkanı da buldu. Aktiflik sonunda iştirakçiler, bu çeşit tertiplerin üniversite çalışanları ortasındaki toplumsal dayanışmayı artırdığını ve ilin turizm potansiyelini yakından tanımaya katkı sağladığını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin