Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2024 08:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gabonlu Dina’nın ölü bulunmasına ilişkin eski şüpheliler tanık olarak dinlendi

Karabük’te Gabon uyruklu Dina’nın ölü bulunmasına ilişkin beşinci duruşmada eski şüpheliler tanık olarak dinlendi.
Karabük-Yenice karayolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı’nda 26 Mart 2023 tarihinde cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili davanın beşinci duruşması görüldü. Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu öğrenciler katıldı.
Soruşturma aşamasında şüpheli olarak gözaltına alınan ve hakkında takipsizlik kararı verilen Yunus Y. ve Samet Ç. duruşmada tanık olarak dinlendi. Dina’yı ilk ve son kez PTT’ye geldiğinde gördüğünü belirten Yunus Y., olay tarihinde geçici olarak sevk elemanı olarak çalıştığını ifade etti.
"İletişim kurmalarına yardımcı olmaya çalıştım"
Olay günü, temizlik görevlisi olarak çalışan İsmail Ç.’nin PTT’ye gelen yabancı kızın Türkçe bilmediğini, dil konusunda yardımcı olup olamayacağımı sorduğunu ifade eden tanık, "Daha sonrasında öğrendiğim kadarıyla kızın göndermiş olduğu kargonun yanlış adrese teslim edildiğini gördüm. Kızın İngilizcesi yoktu. Maktulün ağabeyi olarak tanıtılan kişi ve İsmail’in iletişim kurmasına yardımcı olmaya çalıştım. Maktulü ilk ve son kez orada gördüm. Sonrasında bir görüşmem olmadı. Ben ağabeyi olarak bildiğim kişiyle konuşuyordum, o kişi maktule anlatıyordu. Ondan sonra İsmail’in maktule müşteri hizmetlerini araması için yönlendirmede bulunduğunu hatırlıyorum. Maktul ve yanındaki şahıs daha sonra ayrıldılar" dedi.
"Dina’nın öldüğünü İsmail’den öğrendim, telaşlıydı"
"Maktulün bende telefon numarası yoktur" diyen Yunus Y., "Maktulün hayatını kaybettiğini, İsmail’den öğrendim. İsmail’ in telaşlı bir hali vardı. Kendisine yapmış olduğumuz görüşmenin kameralar önünde gerçekleştiğini ve rahat olmasını söyledim. Bildiklerim bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.
Dina’nın evinin fotoğraflarını çektiği belirlenen tanık Samet Ç. ise, maktulün kendisinden PTT işlemleri için yardım istediğini söyledi.
Telefon numarasını Dina’nın kendisinin verdiğini aktaran Samet Ç., maktule ait fotoğrafların telefonda bulunmasına ilişkin sorulan soruyu da "Benim telefonumda Dina’ya ait fotoğraf yoktu" diyerek cevapladı.
Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuklu sanık Dursun A. suçsuz olduğunu tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 29 Kasım 2024 tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’un ticaret kalbi, gurbetçileri bekliyor

Samsun’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Yabancılar Çarşısı’nda 500 esnaf, gözünü yaz dönemiyle birlikte gelecek gurbetçilere çevirdi. 2 bin kişilik istihdamla bölge iktisadına can veren çarşıda, bu yıl geçen döneme nazaran daha yüksek ticaret hedefleniyor.
Bin 16 dükkandan oluşan ve 2 bin kişilik iş gücüne sahip Yabancılar Çarşısı’nda esnaf, okulların kapanması ve Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk beklentisine girdi. Geçen dönem beklenen ticaret hacmini yakalayamayan esnaf, bu yıl eser yelpazesini genişleterek döneme hazırlandı.

"Geçen dönemi telafi etmek istiyoruz"
Samsun Yabancılar Çarşısı Dernek Lideri Alaaddin Sayın, esnafın bu sezona büyük umutla hazırlandığını belirterek, "Geçen sene ticaret beklentimizin altında kaldı. Bu yıl eser çeşitliliğini artırdık, çarşımızı daha seçkin hale getirdik. Kurban Bayramı öncesi yaşanan hareketlilik bize bu dönemin daha verimli geçeceğini gösteriyor. Maksadımız, geçen yılın çok üzerine çıkmak" dedi.
Yabancı turistlerden beklenen ilgiyi şimdi göremediklerini belirten Sayın, "Gurbetçiler her yıl çarşımıza ilgi gösteriyor. Bu yıl da yurt dışından gelen yerli turistlerin alışverişlerimizde belirleyici olacağını düşünüyoruz. Döviz kurlarındaki dalgalanma geçen yıl bizi etkilemişti, bu yıl daha âlâ olmasını bekliyoruz" tabirlerini kullandı.

Yeni dönem hazırlıkları tamam
Esnaf, yeni dönem eserlerini tezgahlara yerleştirmeye başladı. Kıyafetten ikramlık eşyaya, besinden mesken eşyasına kadar çok sayıda eser kümesinin yer aldığı çarşı, yerli ve gurbetçi turistlerin uğrak noktası olmayı bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin