karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2024 16:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı uyardı: “7 günü aşkın bir diz ağrınız varsa bunu önemseyin”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, "Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir. Uygun tespitler yapılarak hastalığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra uygun tedavi verilirse bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı yol kat edilir. Ameliyattan kurtulur" dedi.
Diz ağrılarının pek çok sebebinin olduğunu belirten Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Medicana International Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın açıklamalarda bulundu. Diz ağrılarının hemen hemen her yaş grubunda gözükebildiğini ifade eden Dr. Mehmet Emin Aydın, "Diz ağrılarının yaş gruplarına göre değişmekle beraber dizi kireçlenmesi, menüsküs yırtıkları, bağ yırtıkları, kıkırdak yumuşamaları, romatizmal hastalıklar gibi pek çok sebebi var. En çok yükü taşıyan eklemlerden bir tanesi olduğu için dizde ortaya çıkan problemleri erken evrede tespit etmezsek ve tedavisini vermezsek bu sorunlar ilerlemeye meyilli oluyorlar. Bu problemleri erken evrede tespit ettiğimiz zaman fizik tedavi, dizlik verilmesi, egzersiz verilmesi, PRP, kortizon, ozon, kök hücre gibi enjeksiyon tedavileri ile çok önemli sonuçlar alabiliyoruz. Bu hastalıklar ilerlediği zaman vatandaşlar maalesef ameliyatlık olabiliyor. Hastalarımız 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir. Uygun tespitler yapılarak hastalığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra uygun tedavi verilirse bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı yol kat edilir. Ameliyattan kurtulur" dedi.

"Dizlerdeki çıtırdama sesleri"
Dizlerde olan çıtırdamaların önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Aydın, "Belirli bir yaştan sonra aslında vücudun doğal seyrinden sonra ortaya çıkıyor. Bu aslında önlem alınması gereken bir konudur. Kişinin dizinde belli yapıtaşlarının azaldığını, kaslarının bağlarını esnediği bize gösteren bir şeydir. Hastanın dizinin daha doğru kullanmayı öğrenmesi, dizine anormal yük bindirecek işlerden uzak durması , belli kolojen gibi takviyeleri kullanması, belli aralıklarla eğer ağrısı varsa PRP gibi enjeksiyonlarla dizinin yapı taşlarını takviye etmesi bu hastalarımız için uygun bir seçenek olacaktır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin