Reklam
Reklam
filyos limanina demiryolu hatti yapiliyor IzFzGhet
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Filyos Limanı’na demiryolu hattı yapılıyor

Zonguldak’ın en önemli projelerinden olan ve Çaycuma ilçesinin Sazköy mevkiinde bulunan Filyos Liman Projesi’ne demiryolu bağlantısı yapılması amacıyla ’Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Demiryolu İltisak Hattı Bağlantısı Projesi’ kapsamında Filyos beldesinde paydaş katılım toplantısı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçen ve Zonguldak’ın en önemli proje ayağı olan Filyos Projesi’ne demiryolu hattı yapılıyor. Bu bağlamda Filyos beldesinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonu ile yapılan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün ilgili firmalarla yer aldığı proje çerçevesinde ’Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Demiryolu İltisak Hattı Bağlantısı Projesi’ ile gerçekleştirilen toplantı Filyos Belediyesi’ne ait çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, AK Parti Belde Başkanı Abdullah Ünlütürk, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar ve firma yetkilileri katıldı. Toplantıda Filyos Limanı’na yapılması kararlaştırılan demiryolu hattı çalışmalarıyla bölge yer alan arazi sahiplerine ve ilgili kurumlara bilgilendirmeler yapıldı. Demiryolu hattının Filyos Limanı’na entegre olmasıyla birlikte bu alana lojistik anlamda değer katacağı ön planda tutuldu. Ayrıca hattın geçeceği yerlerin ise belli olduğu görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin