2025 Türkiye Aile Yılı etkinlikleri kapsamında, Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çölyak tanısı ile yaşamını sürdüren çocuklar, bireyler ve ailelerine yönelik anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.
Safranbolu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
Programda ailelere hitap eden Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, çölyak hastalığının bir engel değil, doğru bilgi ve güçlü aile bağlarıyla sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu vurguladı. Bilgiç, “Çölyak bir kısıt değil, doğru bilgi, güçlü aile bağları ve toplumsal farkındalıkla daha sağlıklı ve umut dolu bir yaşamın kapısını aralar. Bizler her koşulda ailelerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca çocukların kahkahalarıyla renklendiği sportif faaliyetler, has odada hep birlikte söylenen türküler ve samimi anlar yaşandı. Özenle hazırlanan glutensiz çiğ köfte ikramları ve İl Müdürlüğü tarafından çocuklara takdim edilen hediyeler, programa ayrı bir anlam kattı.
Müdürlükten yapılan açıklamada, etkinliğe katkı sunan isimlere teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Bilgi ve deneyimleriyle bizleri aydınlatan Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Eylem Sevinç’e, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Ekşi’ye ve Dr. Adil Ali Özihtiyar’a; türküleriyle buluşmamıza gönül katan Sonay Kaba’ya; ailelerimizle iletişimimizi sağlayan Ferdane Demirtaş’a ve Safranbolu Gençlik Merkezi’nde etkinliğimizin yapılmasına olanak sağlayan Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğümüze gönülden teşekkür ediyoruz.” Açıklamada ayrıca, “Birlikte güçlüyüz, birlikte iyiyiz. Glutensiz ama umut dolu bir yaşam için yan yanayız,” mesajı verilerek toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekildi.