Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
0

Filistinli öğrencilere psikolojik destek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ülkelerinde yaşanan insanlık dışı saldırılardan etkilenen Filistinli öğrencilere yönelik psikolojik destek hizmeti veriyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan etkilenen Filistinli öğrenciler için ‘Psikolojik Destek Programı’ başlattı. Üniversitenin çeşitli programlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerle bir araya gelen ‘Psikolojik Destek Ekibi’ bireysel, sosyal ve akademik gelişimin sürekliliği konusunda faaliyetlerde bulunuyor.

Yaşanan dramın etkilerini en aza indirmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sinem Tarhan, Öğr. Gör. Berkan Demir ile birlikte uyguladıkları program hakkında bilgiler verdi. Tarhan, yüz yüze gerçekleştirdikleri destek sürecinde grup ve bire bir görüşmelerle Filistinli öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine devam etmelerini hedeflediklerini kaydederek sorunların giderilmesi ve oluşabilecek travmatik stres bozukluklarıyla ilgili adımlar attıklarını söyledi.

Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “İsrail, tüm dünyanın gözü önünde sivil yerleşim alanlarını, ibadethaneleri, hastaneleri, okulları ve üniversiteleri bombalamaya devam etmektedir. On yıllardır devam eden karmaşanın hak ve adalet temelinde çözüme kavuşturulması gerekirken, izana sığmayan gerekçeler ve devlet anlayışıyla örtüşmeyen saldırılarda ‘Temel İnsan Hakları’ ayaklar altına alınmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de bölgede yaşanan adaletsizliğe göz yuman ve insani değerleri yok sayan tutumlardan endişe duymaktayız” dedi.

Rektör Uzun, geçirdikleri bu zor zamanda Filistin’in ve Filistinli öğrencilerin yanlarında olmaya devam edeceklerinin de altını çizerek “Filistin halkının sadece bugününü değil geleceğini de hedef alan bu saldırıları telafisi olmayan bir insanlık trajedisi olarak görüyoruz. Bu süreçte elimizdeki tüm imkânlarla barıştan ve insanlıktan yana tavır göstermeye devam edeceğiz. Filistinli öğrencilerimizin yaşadığı bu zorlu süreci el birliğiyle hafifletmeye ve üstesinden gelmeye gayret göstereceğiz” diye konuştu.

BARÜ’de daha önce de çeşitli kanallar üzerinden yaşanan insanlık dışı olayları kınayan açıklamalar ile barış çağrıları yapılmış ve İsrail’e destek veren markaların kampüs içerisinde satışı durdurulmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin