Karabük’te FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 eski emniyet mensubu çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, emniyet teşkilatında görev yaptıkları süre içerisinde FETÖ/PDY’ye doğrudan veya dolaylı olarak yardımda bulunmak suretiyle işbirliği içerisinde oldukları iddiasıyla kamu görevinden uzaklaştırılan ve en son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen A.D, E.A, Y.Ç, C.T, Y.E.D, C.Ü. ve Y.G. isimli şüphelileri gözaltına almıştı. Eski emniyet mensubu şüphelilerden Komiser Yardımcısı C.T., Y.E.D., Y.Ç. ve Komiser E.A., dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Ayrıca Terörle Mücadele Şube ekiplerinin E.V. isimli bir şüpheliyi daha gözaltına aldığı belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen A.D., C.Ü., Y.G ve E.V. isimli şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


FETÖ şüphelisi 4 eski emniyet mensubu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


