Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi firari 5 kişi yakalanarak tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezimizde yürüttükleri saha çalışmalarında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçu başta olmak üzere çeşitli suçlardan haklarında 11, 10 ve 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi (Nurettin Acar)
Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.
Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.
Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.