blank
Haber Merkezi tarafından
21 Ekim, 2024 11:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN ÖLDÜ

Fetullah Gülen, 1999 yılında Türkiye'den kaçarak sığındığı ABD'de öldü.

Örgüte yakın siteler ve yeğeni, Gülen'in 20 Ekim'de akşam saatlerinde vefat ettiğini duyurdu. Gülen, uzun yıllardır Pensilvanya'daki malikanesinde yaşamaktaydı.

GÜLEN’İN ÖLÜMÜ ORGANİZASYONDA BÜYÜK TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin elebaşı Gülen’in ölümü sonrası, örgüt yönetiminde paniğin başladığı bildiriliyor. Gülen’in hastalıklarının ağırlaşmasına neden olan ilaçlar veren Cevdet Türkyolu'nun, örgütün dağılmasını önlemek için çeşitli önlemler aldığı iddia ediliyor.

CENAZE TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Gülen’in cenazesinin nereye gömüleceği, namazını kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı konularında örgüt içinde tartışmalar yaşanıyor. Türkyolu, cenazenin hızla gömülmesini isterken, yaşlı üyeler Avrupa’dan gelecek kişilerin beklenmesi gerektiğini savunuyor.

ÖRGÜT İÇİNDE KİMLERİN BAŞA GEÇECEĞİ BELİRSİZ

Gülen’in ölümü sonrası örgüt içinde yaşanan bölünmelerin derinleştiği, kimin lider olacağı ve paranın kontrolünün kimde kalacağı konusunda büyük kavgaların yaşanması bekleniyor. Örgütün Avrupa ve ABD'deki etkili isimleri arasında, güç mücadelesinin sertleşmesi öngörülüyor.

Örgütün yönetim kadrosundaki isimler arasında çatışmaların artması ve suikast planlarının gündeme gelmesi bekleniyor. Cevdet Türkyolu, mevcut durumu kontrol altında tutmaya çalışırken, diğer üyeler de bu güce karşı çeşitli stratejiler geliştiriyor.

Kaynak : TRT

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin