Festival Komite Toplantısı SAKEM’de Yapıldı

Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2015 09:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 16. sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Velgesel Film Festivali hazırlıkları devam ediyor. Katılımın ve programların her yıl daha da arttığı ve bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali için çalışmalar aralıksız devam ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel’in ev sahipliğinde Aslanlar SAKEM Şubesinde yapılan toplantıya; Komite Üyesi Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı. Toplantı Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan’ın çalışmalar ve yapılması planlanan etkinliklerle ilgili konuşması ile başlarken daha sonra Başkan Yardımcısı Kamil Temel’in konuşması ile devam etti. Temel, “Festival bizim için çok önemli. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy idaresinde festival çalışmalarını festivalimiz biter bitmez başlatıyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl 15.’si düzenlenen festivalin diğer festivallere göre daha güzel ve etkili olduğu konusunda tüm halkın ve komitenin hem fikir olduklarını kaydeden Temel, “Bu yıl düzenlenecek olan festival ile ilgili iki önemli nokta bulunmaktadır. Birincisi festivalin tanıtımını çok daha kapsamlı yapmalıyız. İkincisi ise uluslararası katılım olmasıdır. Eğer bu festivalimizin adını uluslararası festival olarak yapıyorsak, bizde bu anlamda uluslar arası katılımı sağlamak zorundayız. Festivalin, yarışmalar ile etkinlikler ile jüri üyeleri ile birçok alanda genişletilmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere her yıl bir alt tema ile festivalimizi destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Ustaya Saygı teması ile Safranbolu’da çeşitli Sanat ve Zanaat dallarında halen hizmet veren ustalarımızı konu olarak işledik, çarşıdaki tabelaları aslına uygun olarak değiştirdik, ziyaretlerde bulunduk belgelerini verdik. Bu yıl ise festivalimizin alt teması ise ‘Mimaride Işık olarak’ olarak belirlenmiştir.” dedi. Konuşmaların ardından değerlendirmelere geçilen toplantıda gerek etkinlikleri gerekse uluslar arası tanıtım ile tanıtımlar her yıl artan ilginin bu yıl daha da yoğun olacağı ortak görüşünde bileşildi.

KBÜ, Ramazan Ayının Ruhunu Kampüse Taşıyor

Karabük Üniversitesi, Ramazan ayının manevi atmosferini kampüste yaşatmak için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak dolu dolu bir program hazırlıyor.

Asuman Doğan tarafından
27 Şubat, 2025 15:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ramazan ayına özel kültürel ve manevi etkinliklerle bu mübarek ayın ruhunu kampüse taşıyacak. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bu kapsamda Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Takımı ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek etkinliklerin planlanması için görüşmelerde bulundu.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Elif Çepni'nin yanı sıra akademik ve idari personel de katıldı.

Görüşmede, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak düzenlenecek iftar programları, manevi sohbetler, sanatsal etkinlikler ve gönüllülük projeleri gibi çeşitli faaliyetler üzerine istişareler yapıldı.

“RAMAZAN BİZİM HEM MİLLΠHEM DE MANEVİ DEĞERİMİZDİR”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının kültürel ve manevi değerlerine vurgu yaparak öğrencilere bu atmosferi en iyi şekilde hissettirecek bir program sunmayı hedeflediklerini belirtti. Kırışık, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan bu iş birliğinin sadece öğrenciler için değil; şehirle bütünleşme adına da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Rektör Kırışık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Ramazan bizim hem millî hem de manevi değerimizdir. Öğrencilerimiz için kalıcı ve olumlu etkiler bırakacak etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bu kapsamda, Ramazan faaliyetlerini nasıl gerçekleştirebiliriz ve sivil toplum kuruluşlarımızla nasıl iş birliği içinde çalışabiliriz, bunları değerlendiriyoruz. Hayırda yarışmak ve gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak sivil toplum kuruluşlarımızın temel amacı. Biz de ülkemize ve milletimize fayda sağlayacak projeleri birlikte hayata geçirmek istiyoruz.”

Karabük Üniversitesi, şehir ile üniversitenin bir araya geleceği bu etkinliklerle Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu da kampüse taşıyacak. Üniversitenin iş birliği yaptığı dernekler arasında Bereket Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Hizmet Derneği, Ensar Vakfı, Eğitim Bir-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı, Kadem, Memur-Sen, Sultan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Hizmet Vakfı, Tügva, Udef Altınsafran, Yağmur Derneği ve Yeşilay yer aldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.