Feride Demiralp, 57 Yıl Sonra Avukatlık Cüppesini Giydi
Hukuk eğitimini 1968 yılında yarıda bırakan Feride Demiralp, 57 yıl aradan sonra geçtiğimiz gün düzenlenen törenle avukatlık cüppesini giyerek mesleğine adım attı.
Karabük Demir Çelik Lisesi mezunu olan Demiralp, İstanbul Hukuk Fakültesini kazanmış ancak ikinci sınıfta eğitimine devam edememişti. Ziraat alanında başarılı bir kariyer inşa eden Demiralp, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirerek Yüksek Ziraat Mühendisi unvanını aldı.
Demiralp, 1995 yılında Karabük'ün il olmasıyla Tarım İl Müdürü olarak atandı ve bu görevi yürüten ilk kadın oldu. 2002 yılında emekli olduktan sonra 2005 yılında İl Genel Meclisi üyeliği yaparak, Karabük'ün ilk kadın İl Genel Meclisi üyesi unvanını kazandı. 2010 yılında ise Safranbolu Kent Konseyi Başkanlığı görevine getirildi.
Yıllar geçse de hukuk eğitimini tamamlama arzusunu içtenlikle taşıyan Demiralp, 7 yıl önce çıkan aftan faydalanarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine geri döndü. İstanbul'da kalacak yeri olmadığı için 3. sınıfta geçiş yaptığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2023 yılı Haziran ayında mezun oldu. 2024 yılında Karabük Adliyesinde stajını tamamlayacak olan Demiralp, bugün Karabük Barosu'nda Baro Başkanı Av. Emrah Köklü’nün katıldığı bir törenle yemin ederek avukatlık ruhsatını aldı.
Tören sonrası duygularını paylaşan Demiralp, “İnsan inandıktan ve istedikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yok. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Ülkemizde kadınlarımızın başarısı her zaman beni gururlandırmıştır. Bana destek veren tüm aileme teşekkür ediyorum.” dedi.
Gençlere de tavsiyelerde bulunan Demiralp, “Hiçbir zaman ümidinizi kaybetmeyin. Eğer gerçekten inanırsanız, çok büyük başarılara imza atabilirsiniz. Hiçbir şey zor değil, yeter ki isteyin.” şeklinde konuştu.
Demiralp, bu süreçte kendisine yardımcı olan Karabük Barosu ve Karabük Adliyesi çalışanlarına da teşekkür etti. Feride Demiralp'ın azmi ve başarı hikayesi, genç nesillere ilham vermeye devam ediyor.
Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılışı ve Karabük'ün kuruluşunun 88. yıldönümü nedeniyle Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 3 Nisan Özel Gündemi ile toplandı. Toplantıda, Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un önerisi ile 7 Ağustos (07.08) tarihi (Karabüklüler Günü) ilan edildi.
Düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, KARDEMİR Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Dursunali Yaşacan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, Meclis Üyeleri ve İş İnsanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, STK Temsilcileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, Ülkelerin şehirlerinin var oluşlarına neden olan önemli dönüm noktaları vefa duygusunu yaşatmak, gelecek nesillere bu bilgileri aktarmak amacıyla kutlanmaktadır. Çünkü geçmişini bilmeyen geleceğini de inşa edemez. 3 Nisan 1937 tarihi bu açıdan hem ilimizi, dem de ülkemizi yakından ilgilendiren bir dönüm noktasıdır. Karabük 13 haneli bir yerleşimken ülkenin kalkınmasında önemli rol oynamıştır" dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ise 3 Nisan’ın hem Karabük hem de ülke açısından çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi. 3 Nisan'ın Sanayi Günü ilan edilmesi için yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Çapraz, "Karabük'ün tanıtımına olumlu katkı sağlayacak bu talebimizin sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul göreceği inancını taşıyoruz. Eğer bizler her 3 Nisan Günü'nü layıkıyla Kuruluş Günümüz olarak kutlamaya devam edersek Devlet büyüklerimiz bu talebimizi kabul edecektir. 3 Nisan'ın ulusal düzeyde Sanayi Günü olarak kutlanmasının tescil ve ilan edilmesi amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere destek veren başta Karabük Valimiz Mustafa Yavuz'a, tüm protokol, Başkan ve STK'lara, sizlere ve Karabük halkına çok teşekkür ediyorum. Etkinliklere destek veren Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Mustafa Yavuz da yaptığı konuşmada, 3 Nisan 1937'de demirin ve çeliğin gücüyle yükselen Karabük'ün Türkiye'nin ilk ağır sanayi hamlesi olan KARDEMİR fabrika bacalarında yankı bulduğunu ifade etti.
Karabük'ün kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, genç Cumhuriyetin en önemli sanayi şehri olmanın yanı sıra; kentin kadim bir tarihin ve köklü bir kültürün de temsilcisi olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Yavuz, Karabük'ün kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenenler olarak, sanayi, kültür, sanat ve turizm alanlarında birlik ve beraberlik içinde ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti.
Yavuz Karabük'ün eğitimdeki başarısına da değinerek bu başarının her geçen gün daha da arttığını ifade etti.
Vali Yavuz daha sonra "İşte Birlik, Güçte Birlik, Karabük" diyerek 7 Ağustos’un “Karabüklüler Günü” olarak ilan edilmesi önerisinde bulundu.
Vali Yavuz, “Bu özel günde sadece Karabük ile ilgili paylaşımlar yapılsın, çeşitli etkinlikler düzenlensin ve tüm Karabüklüler 24 saat boyunca bu ruhu yaşatalım” diyerek bu fikri desteklediğini belirtti. Sosyal medyada yapılacak paylaşımlardan esnafın katılımına kadar geniş çaplı bir organizasyonla Karabük’ün her köşesinde bu günü kutlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Yavuz, “Biz Karabüklü olduk gibi, çoğunuz Karabük evladısınız. Eğer sizler de bu fikre destek verirseniz, bizler sizinle çalışmaya hazırız” diyerek tüm Karabüklüleri bu fikre sahip çıkmaya davet etti.
Daha sonra yapılan oylama ile 7 Ağustos (07.08) tarihi (Karabüklüler Günü) ilan edildi.
Yapılan oylamanın ardından Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve diğer katılımcılar günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptılar.