karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Ramazan Öztürk tarafından
08 Şubat, 2024 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Felç Riski Taşıyan Hastaların Şah Damarına Ameliyatsız Stent Takıldı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, felç riski taşıyan hastaların  şah damarına ameliyatsız stent takıldı.

Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi ile Anestezi Klinikleri arasında yapılan işbirliği gerçekleştirilen operasyon ekibinde  Kardiyoloji kliniğinden Prof. Dr. Orhan Önalan, Prof. Dr. Yeşim Akın ve Uzm. Dr. Mert Aker; Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinden Doç. Dr. Erdem Çetin, Uzm. Dr. Celal Selçuk Ünal ve Uzm. Dr. Aydın Keskin; Anestezi kliniğinden ise Uzm. Dr. Hilal Aker yer aldı. Başarılı operasyonların ardından hastalar sağlıkla taburcu edilirken, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından operasyonu yapan ekibe teşekkür edildi. (Ramazan Öztürk) blank      
Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
alapli ataturk ortaokulu ust uste bolge finallerinde XOCPtTBl
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Alaplı Atatürk Ortaokulu üst üste bölge finallerinde

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda elde ettiği başarıyla bir kez daha bölge finallerine katılmaya hak kazandı.
Geçtiğimiz yıl elde edilen başarının ardından bu yıl da bölge finallerine adını yazdıran okul, bilimsel projelerdeki istikrarlı başarısıyla dikkat çekti.
Bu yılki yarışmada Fen Bilimleri öğretmeni Ayşenur Akbulut’un danışmanlığında, 8-C sınıfı öğrencileri Çağan Kanca ve Gülçin Kumuz tarafından hazırlanan "Batı Karadeniz’deki Tarihi ve Kültürel Mekânların Değerlerle İlişkilendirilmesi: İnteraktif Harita ve Web Blog Oluşturma" başlıklı proje, bölge finallerine davet edildi.
Hazırlanan projede Batı Karadeniz’deki tarihi ve kültürel mekânlar, öğrenciler tarafından oluşturulan interaktif harita ve web blog aracılığıyla dijital ortama taşındı. Çalışmada ayrıca bölgedeki kültürel miras alanları yalnızca tarihsel yönleriyle değil, temsil ettikleri toplumsal değerlerle birlikte ele alındı.
Projeyle bölge tarihinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve gençlerin kültürel mirasa sahip çıkması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, elde edilen başarıdan dolayı başta Okul Müdürü Bünyamin Dervişoğlu olmak üzere projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, bölge finallerinde başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin