Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Eylül, 2016 14:35 tarihinde yayınlandı
0

Facia Gibi Otobüs Kazası

İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D-100 Karabük – Çankırı Karayolu İsmetpaşa bölgesinde iki yolcu otobüsünün çarpışması sonrası meydana gelen kazada aralarında çocuklarında olduğu 68 kişi yaralandı. Bolu ve Karabük’e sevk edilen yaralılardan ikisi tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetti.

Eskipazar ilçesinde iki yolcu otobüsünün çarpışması sonrası aralarında çocuklarında olduğu 68 kişi yaralandı. Yaralılardan 7’si Bolu’nun Gerede İlçesine, 33’ü ise Karabük ve Safranbolu ilçesindeki hastanelerine kaldırılırken, durumları hafif olan ve hastaneye gitmek istemeyen 28 yolcu ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Öte yandan Bolu ve Karabük’e sevk edilen yaralılardan ikisi tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 01.30 sırlarında İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D-100 Karabük – Çankırı Karayolu İsmetpaşa bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre Samsun’dan Bursa’ya gitmekte olan Naim P. İdaresinde 55 TE 550 plakalı otobüs Eskipazar ilçesine bağlı İsmetpaşa bölgesinde yakıt almak için kavşakta beklediği sırada, plakası alınamayan bir TIR çarparak kaçtı. TIR’ın çarpmasıyla birlikte ana yolda dönen yolcu otobüsüne bu kez İstanbul’dan Tokat istikametine gitmekte olan Ali C. yönetimindeki 81 DB 532 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Kazada her iki otobüste aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 68 yolcu yaralandı. Kaza sonrası olay yerine UMKE ve çok sayıda ambulans ile AFAD ekipleri sevk edildi. Yolcu otobüslerinde bulunan yaralılardan 7’si Gerede Devlet Hastanesine, 33’ü ise Karabük ve Safranbolu’da bulunan hastanelere sevk edildi. Durumları hafif olan ve hastaneye gitmek istemeyen 28 yolcu ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.
Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever kaza sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Irgatoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, iki otobüsten birinin yakıt almak için dönüş yaptığı sırada meydana gelen kazada 40 kişinin yaralandığını 28 yolcuyu ise olay yerinde misafir ettiklerini, Gerede’ye gönderilen bir yaralının durumunun ciddi olduğunu söyledi.
Otobüs şoförü Ali C., yakıt almaya girmek için karşı yola geçmeye çalışan otobüse TIR’ın çarpıp kaçtığını daha sonra ise kendi otobüslerinin ise duramayarak otobüse çarptığını söyledi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, kapanan D-100 karayolunda ulaşım yan yoldan sağlandı.

YARALILARDAN İKİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Kazada ağır yaralanan ve Gerede Devlet Hastanesine kaldırılan oradan da Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne sevk Nurver Yüksel (56) ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Perihan Köksel (52) hayatını kaybetti.
Öte yandan, kazadan dolayı hastanelere sevk edilen 40 yolcudan ikisi hayatını kaybederken, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında 4, Özel Medikar Hastanesi’nde 2, Safranbolu Devlet Hastanesinde 5 ve Gerede Devlet Hastanesinde bir kişi olmak üzere toplam 12 kişinin tedavileri ise sürürken, diğer yaralılar taburcu edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin