Türk Hava Kuvvetleri’nin en kıymetli vurucu gücü F-16 savaş uçakları, Çorum ve Amasya’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama merasimlerinde şov uçuşu yaptı. Nefes kesen şov alkışlandı.
Merzifon 5. Ana Jet Hava Üssü’nden kalkan 3 savaş uçağı evvel Çorum akabinde Amasya vilayet merkezinde yakın uçuş gerçekleştirdi. Gösteriyi izleyenler nefes kesen o anları coşkuyla takip etti. Pilotlar, halkın bayramını kutladı.
Savaşan şahinleri gururla izlediklerini anlatan vatandaşlardan Dilek Kurt, “Uçaklar çok alçaktan geçtiler. Pilotlarımız harikaydı. Onlarla gurur duyduk” dedi.
Pilotları kutlayan Amasya Valisi Lider Bakan da, “İnşallah yakın bir vakitte gök vatanda Kaan savaş uçağımızı uçarak göreceğiz. Bu aksiyonların her birisini kendi yerli ve ulusal savaş uçaklarımız yapacak” diye konuştu.


F-16’lardan nefes kesen gösteri
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

