Ezgi Sertel’in hayatını kaybeden babası son yolculuğuna uğurlandı

Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2023 10:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Ünlü sunucu ve oyuncu Ezgi Sertel'in hayatını kaybeden babası Ali Sertel, son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü sunucu ve oyuncu Ezgi Sertel, baba acısıyla sarsıldı. Safranbolu Belediyesinden emekli Ali Sertel (67), şeker ve KOAH hastalığı nedeniyle İstanbul’da hastanede uzun süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Daha önce dört kez yoğun bakımda tedavi gören Ali Sertel, dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sertel’in cenazesi daha sonra İstanbul’dan alınarak memleketi Safranbolu’ya getirildi. Sertel’in naaşı, Safranbolu Merkez Camii'ne getirildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreni öncesi taziyeleri kabul eden Ezgi Sertel, gözyaşlarına hakim olamadı. Baba acısı ile oldukça sarsılan ünlü sunucu ve oyuncu Ezgi Sertel’i, oyuncu eşi Ozan Çobanoğlu teselli etmeye çalıştı. Sertel, babasının tabutuna sarılarak ‘Canım babam’ diyerek gözyaşları döktü. Ali Sertel, kılınan cenaze namazının ardından Safranbolu Aile Mezarlığında toprağa verildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da içme suyundan 80 kişi etkilendi, Valilik açıklama yaptı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu merkeze bağlı 4 köyde, mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleriyle 80 kişinin etkilendiği olayla alakalı Bolu Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir" tabirlerine yer verildi.
Olay, Bolu’nun merkeze bağlı Örencik, Okçular, Ilıcakınık ve Çamyayla köylerinde meydana geldi. Tıpkı içme suyu sınırını kullanan köylerde, su deposunda yapılan paklık çalışmasının akabinde çok sayıda kişi rahatsızlandı. İshal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle bir haftalık vakit diliminde hastaneye başvuran 80 kişi tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların tamamının taburcu edildiği öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü takımları tarafından su deposundan numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi.
Okçular köyünden kimse etkilenmemiş
Sağlık kuruluşlarına başvuran 80 vatandaş tedavilerinin akabinde taburcu edilirken, bir vatandaşın ise müşahede emeliyle hastanede tutulduğu öğrenildi. Ayrıca Okçular köyü Muhtarı Emin Akgül’den köyde ikamet eden vatandaşların sudan etkilenmediği, depolarının pak olduğu öğrenildi.

"İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır"
Valilik açıklamasında, şebeke suyu kaynaklarından numuneler alındığı, bakiye klor ölçümleri yapıldığı ve laboratuvar tahlillerinin sürdüğü bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 21.00 sularında, Merkez ilçemize bağlı Çamyayla köyünden bulantı ve kusma şikayetleriyle sıhhat kuruluşlarına yapılan müracaatlar üzerine, Valiliğimiz koordinesinde Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce derhal inceleme başlatılmıştır. Yapılan birinci değerlendirmeler sonucunda, birebir su kaynağından beslendiği tespit edilen Çamyayla köyü, Örencik köyü, Okçular köyü ve Ilıcakınık Mahallesi’nden benzeri şikayetlerle başvuran vatandaşlarımız da incelemeye dahil edilmiştir. Şebeke suyu kaynaklarından numuneler alınmış olup, bakiye klor ölçümleri yapılmakta ve laboratuvar tahlilleri sürdürülmektedir. Sıhhat kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımız, yapılan tetkik ve tedavilerinin akabinde taburcu edilmiş, bir vatandaşımız müşahede emeliyle hastaneye yatırılmış olup taburcu edilmesi planlanmaktadır. Birinci laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir. Bahse ait tüm halk sıhhati önlemleri alınmış olup, gerekli saha çalışmaları ve incelemeler titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.