blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Aralık, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Evleneceği gün husumetlisini yaralayan şahıs ve arkadaşına 10 yıl hapis cezası

Kastamonu’da evleneceği gün karşılaştığı husumetlisini silahla yaralayan şahıs ile arkadaşı, 10 yıl 10’ar ay mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, Kastamonu’da 5 Ocak 2023 tarihinde Eski Sanayi Sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.C.K. isimli şahıs nikah merasimi öncesinde, İ.D. ile birlikte aracını yıkatmak için sanayi sitesine gitti. S.C.K. ve İ.D. burada, husumetli oldukları F.E. ile karşılaştı. S.C.K ile İ.D., araç içerisinden tüfekle iki el ateş ederek F.E.’yi bacağından vurarak yaraladı. Olayın akabinde polis gruplarınca gözaltına alınan S.C.K. ile İ.D. tutuklandı.
S.C.K. ile İ.D. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, "kasten yaralama" cürmünden açılan dava görülmeye devam etti. Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada savunma yapan sanık S.C.K., üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirterek beraatını talep etti.
Öldürmeye niyetinin olmadığını söyleyen İ.D. ise, "Benim hiçbir biçimde öldürme niyetim yoktu. Çok pişmanım, evlendim, yuvamı kurdum. Tutuklanırsam yuvam dağılır. Affınıza sığınıyorum" diye konuştu.
İ.D.’nin avukatı ise müvekkilinin sanığa öldürme niyetiyle ateş etmediğinin, kanıtlarla sabit olduğunu, "Müşteki toplumsal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda silah ile fotoğraflar çektirip, ‘kiminle olduğunuz umurumda değil, bir vakitler benim köpeğimdiniz’ formunda yazılar yazmıştır. Müvekkilin silahlı aksiyonunu gerçek bulmadığımızı belirterek, müştekinin evvelki aksiyonları nedeniyle bu cins paylaşımları da birebir oranda yanlıştır. Bu da haksız tahrik oluşturur" sözlerini kullandı.
S.C.K.’nin avukatı ise "Düğünü olacak bir kişinin adam öldürmek için bir ortaya geleceği düşünülemez. Bu yüzden olay silahla yaralama olayıdır. Olayın oluş sebebi, hakaretleri ile yer ve vakte bakıldığında müvekkilin duruşmadaki hal ve davranışlarına da bakarak haksız tahrik kararlarının uygulanarak karar verilmesini talep ederiz" formunda konuştu.
Mahkeme heyeti, "kasten öldürme" cürmünün teşebbüs basamağında kaldığı gerekçesiyle müebbet mahpus cezasını, güzel hal ve tahrik indirimi kararlarını de uygulayarak S.C.K. ile İ.D.’yi 10 yıl 10’ar ay mahpus cezası ile 65’er bin TL isimli para cezasına çarptırdı. Kararın akabinde S.C.K. ile İ.D., duruşma salonunda tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin