Evinde yangın çıkan kadın telef olan kedileri ile kuşları için gözyaşı döktü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Evinde yangın çıkan kadın telef olan kedileri ile kuşları için gözyaşı döktü

Samsun’da evinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından içeriye girdiğinde kedileri ve kuşlarının telef olduğunu gören kadın gözyaşı döktü.

Yangın, İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi Unkapanı Caddesi’nde bulunan 6 katlı apartmanın 3. katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2’si çocuk 4 kişilik Afganistan uyruklu ailenin kaldığı evde yangın çıktı. Elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında evde kimsenin olmadığı öğrenilirken, alevler pencereden dışarı fışkırınca yangını fark eden komşular itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Bakanlığı ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

Yangını komşularından haber alan 2 çocuk annesi Afganistan uyruklu Fatma Ahmedi (32) evine geldi. Evinde 2 kedisi ve kafeste de 2 muhabbet kuşu olduğunu belirten Ahmedi, yangının söndürülmesinin ardından içeriye girdiğinde kuşlarının kafesinde, kedilerinin de saklandıkları bazanın altında dumandan zehirlenerek öldüğünü görünce gözyaşı döktü. Ağlayan kadını komşuları teselli etmeye çalıştı. Yangın sırasında üst kattaki dairede bulunan çocuk ve yaşlıların esnaf ve itfaiye tarafından evlerinden tahliye edildikleri öğrenildi.

Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rize u18 finali hukmen degil sahada tamamlandi fxV2kGRB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize U18 finali hükmen değil, sahada tamamlandı

Rize U18 Ligi play-off final maçında yaşanan bir sakatlık sonrası futbolcuların takım arkadaşları için üzülerek oyuna devam edememesi nedeniyle ertelenen maç, iki kulübün talebi üzerine hükmet galibiyet kararı uygulanmadan kaldığı yerden devam etti. Karşılaşma 1-0 Rize Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Geçtiğimiz günlerde oynanan Rize U18 Ligi play-off final maçının 6. dakikasında Rize Belediyespor kalecisi İlkaycan Nedim Sönmez ile Veliköyspor futbolcusu Bedir Salih Kazancı hava topu mücadelesinde çarpışınca yere düşen 16 yaşındaki Kazancı’nın dili boğazına kaçtı. Sağlık görevlisinin anında müdahale ettiği ve Rize Belediyespor Antrenörü Muhammet Akarsu’nun da çabasıyla futbolcunun nefes alması sağlandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi üzerine sahaya gelen ambulans ile genç futbolcu Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Veliköysporlu futbolcular ve takımın antrenörü yaşanan üzücü olay nedeniyle uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Veliköysporlu futbolcular ve teknik heyet karşılaşmanın devam etmesini de istemediler. Hakem Yücel Büyük, her iki takım teknik heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından müsabakayı erteledi.

Mücadelenin ertelenmesinin ardından kulüplerin TFF’ye karşılıklı talebi doğrultusunca mücadele kaldığı yerden devam etti. İki kulübün de yaşanan üzücü olayın ardından maça devam etme isteği fair-play örneği oldu. Karşılaşma da 1-0 Rize Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Rakiple aralarında çekişmeli maçlar oynadığına değinen Rize Belediyespor Antrenörü Cengiz Uçak, “Gruplardaki maçımız iki takımın da attığı penaltılarla 1-1 bitmişti. İkinci maçta yaşanan talihsiz olay nedeniyle yarıda kaldı. Rakip takımın santrforunun dili boğazına kaçtığı için talihsiz bir olay yaşadık. Yenen takım ilimizi temsil edecek” dedi.

Emre Terzi: “Şampiyonluktan daha önemli olan sporcu sağlığını düşünürüz”

Hükmen 3-0 galip gelebilecekleri şampiyonluk maçında sporcu sağlığının şampiyonluktan daha önemli olduğunu düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Rize Belediyespor Kulüp Yöneticisi Emre Terzi, “Son maçta talihsiz bir olay yaşadık. Bedir isimli futbolcumuzun sakatlığı ile alakalı üzücü bir olay yaşadık. Sonrasında fair-play çerçevesinde iki kulüp olarak gerekli dilekçelerimizi verdik. Neticesinde şu an final maçımızı oynadık. Karşılıklı dilekçeler verdik. Eğer vermeseydik maç sonucu olarak 3-0 hükmen galip gelecektik ve şampiyon biz olacaktık. Ama şampiyonluktan daha önemli olan sporcu sağlığını düşünürüz. O nedenle maçın yeniden oynanmasını canıgönülden istedik” ifadelerini kullandı.

Muhammet Akarsu: “Biraz tereddüt ettim ama çocuğun o durumunu görünce müdahale etme hissiyatı içimde doğdu”

Sağlık personeli ile birlikte ilk müdahaleyi yapanlardan biri olan Rize Belediyespor Antrenörü Muhammet Akarsu, “Yedek kulübesindeydim. İlk etapta normal bir sakatlık sandım ama olayın vahametini görünce hemen koştum. Gördüğüm manzara karşısında biraz tereddüt ettim ama çocuğun o durumunu görünce müdahale etme hissiyatı içimde doğdu. Allah’a şükür güç kuvvet verdi ve çocuk bugün rakip olarak karşımızda sahaya çıkacak” cümlelerine yer verdi.

Veliköyspor Antrenörü Ercan Yazıcı ise, “Maçın başlarında bir üzücü hadise meydana geldi. Rakip kaleci ile bizim santrforumuz çarpıştı ve çocuğun dili boğazına kaçtı. İlk yardım bilsek de bu işin içerisinden çıkılacak bir durum değildi. Çocuğun dili boğazına kaçtı ve hepimiz çok acemiydik. O acemilikle ne yapacağımızı bilemedik. O nedenle biz de dedik ki bu final maçı bir daha tekrarlansın. Profesyonel donanımlı sağlık ekibi gelsin, burada olsun. Sağ olsun yetkililer sesimize kulak verdi ve buraya bize tam donanımlı bir sağlık ekibi gönderdiler. Bu hadisenin bir milat olması lazım. Amatör maçlarda saha dışında profesyonel ekip olmuyor. Polis olmadığında maç başlatılmıyor ama sağlık ekibi olmadığında maç başlatılabiliyor. Biz maçın o gün devam edemeyeceğini düşündük. Sağ olsun rakip takım da bizim gibi düşündü ve maç yeniden oynandı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin