Zonguldak’ta İncivez Mahallesinde bir evin dördüncü katında mahsur kalan bebek itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre olay İncivez Mahallesi Kamelya sokakta meydana geldi. İddiaya göre, bir bebek bir apartmanın dördüncü katında kilitli kaldı. Ailesi kapıyı açamayınca durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda bebek kilitli kaldığı evden kurtarılarak ailesine teslim edildi. İtfaiye ekiplerin başarılı çalışması vatandaşlardan büyük takdir topladı.


Evde kitli kalan bebeği itfaiye kurtardı
Evliya Çelebi Turizm Lisesi ve Uygulama Oteli tamamlandı
Karabük İl Özel İdaresi tarafından ihalesi ve kontrollüğü yürütülen Safranbolu Evliya Çelebi Turizm Otelcilik Lisesi ve Uygulama Oteli İkmal İnşaatı Yapım İşi tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Toplam 18 bin 140 metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında, 5 bin 856 metrekarelik okul binası ile 5 bin 200 metrekarelik uygulama oteli öğrencilerin hizmetine sunulmaya hazır hale getirildi. Okul binasının taban alanı 1.390 metrekare, otel bölümünün taban alanı ise 965 metrekare olarak projelendirildi.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Şubat ayında tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından, uygulama oteli bölümündeki tüm imalatların da tamamlandığı ve geçici kabul işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle birlikte tesisin tamamının teslim edildiği belirtildi.
Turizm sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırılması amacıyla hayata geçirilen yatırımın, öğrencilerin teorik eğitimlerini uygulamalı eğitimle desteklemelerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, geleceğin turizm profesyonellerinin yetişeceği modern eğitim ve uygulama kompleksinin Karabük’e ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

