EURO 2032 için Türkiye’nin bildirdiği statlar açıklandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2023 11:49 tarihinde yayınlandı
0
0

EURO 2032 için Türkiye’nin bildirdiği statlar açıklandı

Türkiye ile İtalya’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’dan statlar yer alıyor. Bildirilen 10 stadyumdan 5’i seçilecek.

UEFA, EURO 2032 ev sahipliğinin Türkiye ve İtalya ortaklığına verildiğini duyurdu. Türkiye’den adaylık dosyasında 10 tane stadyum var. Bu stadyumlardan 3’ü İstanbul’da, 7’si ise diğer şehirlerde bulunuyor. İstanbul’un dışında Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya, Gaziantep ve Trabzon’dan da statlar yer alıyor. İtalya ile ortak yapılacak organizasyon için 10 stadyum 5’e indirilecek.

İşte 2032 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin bildirdiği statlar!

Ekim 2026 tarihinde kura çekimi, açılış maçları, final maçlarının nerde olacağı İtalya Futbol Federasyonu ile birlikte belirlenecek.

İşte 2032 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin bildirdiği statlar!

UEFA’nın stat kriterlerine göre; minimum 60 bin oturma kapasiteli 1 stat, 50 bin oturma kapasiteli 1 tercihen 2 stat, 40 bin oturma kapasiteli 4 stat ve 30 bin net oturma kapasiteli 3 stat olarak seçiliyor.

İşte 2032 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin bildirdiği statlar!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 2032 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için UEFA’ya bildirdiği 10 stadyum şöyle:

Atatürk Olimpiyat Stadyumu: 74 bin 753
Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park: 52 bin 223
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi: 47 bin 834
Ankara Yeni 19 Mayıs Stadyumu: 45 bin (Yapı devam ediyor)
Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu: 43 bin 361
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu: 42 bin
Trabzon Park: 40 bin 782
Gaziantep Kalyon Stadyumu: 33 bin 502
Antalya Corendon Airlines Park: 32 bin 537
Eskişehir Atatürk Stadyumu: 32 bin 500 500

İşte 2032 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin bildirdiği statlar!

(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta koy halki el ele vererek 5 kilometrelik yolu yeniledi SxgW7L9L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta köy halkı el ele vererek 5 kilometrelik yolu yeniledi

Tokat’ın Turhal ilçesinde, köy halkı imece usulüyle 5 kilometrelik yolda yapılan dolgu ve iyileştirme çalışması, yol güvenliğini sağladı.

Turhal ilçesine bağlı Ormanözü Köyü’nde, köy halkının imece usulüyle gerçekleştirdiği yol ve çevre düzenleme çalışmaları dikkat çekti. Köy sakinlerinin gönüllü katılımıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 5 kilometrelik yol güzergâhında dolgu ve iyileştirme işlemleri yapıldı. Eş zamanlı olarak yol kenarlarında biriken atıklar köy sakinleri tarafından imece usulü toplanarak çevre temizliği yapıldı. Çalışmalara Turhal Özel İdare Müdürlüğü ekipleri de iş makineleri ile destek verdi. Kurum tarafından gönderilen silindir aracı sayesinde yol düzenleme çalışmalarının daha kısa sürede tamamlandığı öğrenildi. Köy Muhtarı Murat Danacıoğlu, imece usulüyle gerçekleştirilen çalışmalara katkı sunan tüm köy halkına teşekkür etti. Danacıoğlu, birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmaların köy adına örnek bir dayanışma ortaya koyduğunu ifade ederek, yolun daha kullanışlı hale gelmesi ve çevrenin temiz tutulması için benzer faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin