Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2014 07:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Esnaflardan Bayrak Kampanyasına Tam Destek

Karabükspor’un Perşembe günü St. Entienne ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off maçı öncesi Ankara Caddesi esnafı düzenlenen bayrak kampanyasına tam destek verdi. Ankara Caddesi esnaflarından olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, Pazartesi gününde itibaren şehri Karabükspor bayrakları ile donatacaklarını ve bu noktada Cadde esnafından kampanyaya destek verdiğini söyledi. Ankara Caddesi üzerindeki tüm esnafları tek tek gezerek kampanyaya davet eden Karabacak, bayrak başına 10 TL para topladı. Başkan Ahmet Karabacak, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, “ Bunu ilk turda yapmak istiyorduk ama olmadı. Play-off’lara kalmamıza rağmen şehirde bir kıpırdanma bile yok. Bizde Ankara Caddesi esnafı olarak bir araya gelerek istişare yaptık. Her dükkanımıza bir bayrak kampanyasını başladık. Herkes bu konuda duyarlı. Kardemir Karabükspor UEFA kupasında mücadele ediyor ve bizim bu yaptığımız çalışmayı diğer cadde ve mahallere de örnek olmasını diliyoruz. Büyük dev bir Karabükspor bayrağını da şehrin girişine dikeceğiz. Pazartesi gününden itibaren caddemizi bayraklarla donatacağız” dedi. Karabük’ün en işlek cadde olan Kemal Güneş Caddesinde de böyle bir şeyin yapılması gerektiğini de hatırlatan Karabacak, “ Orası zengin cadde burası gariban cadde. Ama burası Karabük’ün en iyi caddesi. Buradaki esnaflar bayrak alacam diyerek bize destek verdi” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük'te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, "Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu'yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar" dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, "Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak" diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.