Eskipazar’da Yeni Hastane Projesi İçin Yerinde İnceleme - Karabük Haber Postası
123
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
09 Nisan, 2025 12:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar’da Yeni Hastane Projesi İçin Yerinde İnceleme

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Eskipazar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Merve Başalan ve Hastane Müdürü Zekayi Demir ile birlikte ilçeye kazandırılacak olan yeni hastane projesi kapsamında yerinde incelemelerde bulundu.

Heyetin incelemelerine Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva da eşlik etti. Gerçekleştirilen teknik değerlendirmelerin ardından Belediye Başkanı Serkan Cıva, misafirlerine Hadrianoupolis Antik Kenti’ni gezdirerek ilçenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgiler verdi.

ESKİPAZAR İLÇE DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET

İncelemelerin ardından Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında hastane personeline görevlerinde başarılar dileyen Op. Dr. Kara, hastalara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yeni yapılacak hastane projesine dair değerlendirmelerde bulunan Kara, sağlık hizmetlerinin geleceği açısından önemli adımlar atılacağını vurguladı. Ayrıca, hastaneye yeni alınan biyokimya cihazının Eskipazar halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’NDEN BAŞKAN CIVA’YA ZİYARET

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Eskipazar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Merve Başalan ve Hastane Müdürü Zekayi Demir, Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilçede sağlık hizmetleriyle ilgili yürütülen çalışmalar ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Misafirlerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Cıva, kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde Eskipazar’a en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin