Karabük Postası tarafından
12 Kasım, 2021 10:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Eskipazar’da Fidan dikimi yapıldı

"Milli Ağaçlandırma Günü"  kapsamında  Eskipazar’da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Eskipazar Devlet Hastanesi üstü Mermer Ağaçlandırma sahasında  gerçekleştirilen etkinliğe; İlçe Kaymakamı Furkan Korkusuz, Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eskipazar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr.Tülay Ekemen Keskin, Orman İşletme Müdürü  Gürol Basri Altunay, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda boylu sedir, karaçam, ardıç ve selvi türlerinden oluşan 3000 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz yaptığı kısa açıklamada; yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen bu faaliyetin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da sağlıklı ormanlar için ekipler sahaya indi

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların genetik kalitesini korumak ve geleceğe sağlıklı ormanlar bırakmak gayesiyle Mengen, Aladağ ve Yığılca’da kapsamlı bir silvikültürel eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.
Orman Genel Müdürlüğü’nün "Geleceğe Nefes" vizyonu çerçevesinde, orman varlığının sürdürülebilirliğini sağlamak ismine yürütülen teknik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Mengen, Aladağ ve Yığılca Orman İşletme Müdürlüklerindeki kaliteli tohum üretimi için ayrılmış özel orman alanları uygulamalı eğitim tatbikatları düzenlendi.

Uzman takım alanda bilgi verdi
Eğitime; Bölge Müdürü Celal Kanbur, Bölge Müdür Yardımcıları Yılmaz Yıldız ve Mustafa İşçioğlu ile Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Şahiner katıldı. Eğitimde teknik bilgilendirme ise Orman Genel Müdürlüğü Orman Ağaçları ve Tohumları Islahı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Başmühendis Turgay Ezen ve uzman grubu tarafından yapıldı. İşletme müdürleri, şefler ve mühendislerin hazır bulunduğu tatbikatta, teorik bilgiler alanda pratiğe döküldü.
Yaşlanan ormanların yerine yeni fidanların gelmesini sağlama çalışmaları, sıkışık büyüyen ağaçların bir kısmının kesilerek başkalarına daha fazla hayat alanı, ışık ve besin sağlanması ağaçların kalitesini artırmak için alt kısımların temizlenmesi ormanın randımanını artırmak için uygun olmayan ağaç cinslerinin temizlenip yerine uygun çeşitlerin getirilmesi çalışmaları uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin