Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2016 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’a Z Kütüphanesi Açıldı

 

Eskipazar İlçesinin ilk Z Kütüphanesi Eskipazar Ortaokulu bünyesinde açıldı.

Z Kütüphanesinin açılışına İlçe Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve İlçe Protokolü, Okul Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu yaptığı açıklamada; kitap okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekerek, genç beyinlerin en iyi şekilde yetişmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Kaymakam  Murat Irgatoğlu;  kütüphanelerin okullarda önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “İnsanlar tarih boyu bilgiye ihtiyaç duymuş ve bu nedenle ilk çağlardan itibaren arşivler ve kütüphaneler insanoğlu için önemli olmuştur.  Kişilerin öncelikle kendisi için mutlaka edinmesi gereken okuma alışkanlığı için kütüphanelere de ihtiyaç duyulmaktadır. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması, bu alışkanlığı kalıcı hale getirmesi, sınıf dışında ders çalışabileceği ortamların yaratılması çok önemlidir. Bu nedenle öğrencilerimizin kütüphane özlemi gerçekleştiği için mutluyuz. Artık öğrencilerimizin okuyacağı bir çok kitap burada mevcut.  Yapımı tamamlanan kütüphane 2000 kitap, 9 adet bilgisayar ve ergonomik tasarımlı mobilyalarıyla ilçede zenginleştirilmiş kütüphane alanında büyük bir eksikliği gidermiş oldu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin