karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
SANAY
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Eskipazar OSB’nin Karabük Ekonomisine Etkisi Masaya Yatırıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, “Eskipazar OSB'nin Karabük Ekonomisi ve Topluma Etkisi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, meclis üyeleri, Karabük Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Demir, BAKKA temsilcileri, iş insanları ve öğrenciler katıldı.

İnovasyon ve Ekonomik Gelişim Anlatıldı

Programda ilk olarak Prof. Dr. M. Halit Karaarslan, inovasyonun sanayi ve ekonomi üzerindeki etkilerini anlattı. Yerel sanayilerin yenilikçi fikirlerle büyümesinin önemine değinen Karaarslan, teknolojik gelişmelerin kalkınmadaki kritik rolüne dikkat çekti.

Eskipazar OSB ve Karabük Üniversitesi İşbirliği Vurgusu

Doç. Dr. Ali Başaran ise Karabük ekonomisinin bilgi kaynakları ve ihracat potansiyeline ilişkin sunum yaptı. Üniversitenin şehir için değerli bir bilgi ve yetenek deposu olduğunu belirten Başaran, Eskipazar OSB’ye akademik destek sağlanmasının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca sanayicilerin ihtiyaç duyduğu bilgilere nasıl ulaşabileceklerini anlatarak OSB’de Ar-Ge ve eğitim birimlerine yer ayrılması gerektiğini ifade etti.

Çevre ve Sanayi İlişkisi Ele Alındı

Dr. Öğr. Üyesi Utku Demir, ekonomik faaliyetlerin çevresel etkilerini ve dışsallıkların içselleştirilmesi konusunu işledi. Çevre kirliliğine karşı vergi, sübvansiyon ve emisyon ticareti gibi araçların yanı sıra, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) anlayışının da önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Kemal Yaman ise şehir ve sanayi ilişkileri üzerine konuşarak, Karabük’te sanayileşmenin şehirleşmeye etkilerini değerlendirdi.

Sanayici ve Üniversite İşbirliği Çağrısı

Sanayi temsilcileri adına konuşan Boskay Metal Dış Ticaret Müdür Yardımcısı Dursun Aydın, üniversite, TSO ve sanayicilerin ortak vizyonla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Aydın, “Üniversite kalem, TSO kâğıt, sanayiciler ise şairdir. Hep birlikte Karabük’ün kalkınması için el ele vermeliyiz. Başka Karabük yok.” dedi.

Program, katılımcıların soruları ve karşılıklı görüş alışverişiyle devam etti. Toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantının Karabük’ün sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınma hedefleri açısından önemli bir adım olduğunu belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
trt 17 uluslararasi belgesel odullerinin tanitimi kbude yapildi 1LrnV8LR
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödüllerinin tanıtımı KBÜ’de yapıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) iki önemli yarışması öğrencilere tanıtıldı.
Programda başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verilirken öğrenciler projeleriyle yarışmalara katılmaya davet edildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde, TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödülleri ile "Geleceğin İletişimcileri" yarışmasına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TRT İç Yapımlar personeli Akasya Galiba ve Ahmet Dalıcı tarafından yapılan sunumda yarışmanın kategorileri, başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verildi.
Akasya Galiba, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri kapsamında dört kategori bulunduğunu belirterek Proje Destek ve Öğrenci kategorilerinin özellikle öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.
Proje Destek kategorisinde ilk üçe girenlere 100’er bin lira hibe desteği verildiğini ve son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğunu hatırlattı.
Ahmet Dalıcı ise öğrenci kategorisine 1 Ocak 2025’ten sonra çekilmiş, 15 ila 60 dakika arasındaki projelerin başvurabileceğini belirtti.
Öğrenci kategorisinde birinciye 125 bin TL, ikinciye 100 bin TL ve üçüncüye 75 bin TL ödül verildiğini ifade etti.
Toplantıda ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Geleceğin İletişimcileri" yarışması hakkında da bilgi paylaşıldı. Yarışmada ilk 10’a giren öğrencilerin Ankara’da TRT Genel Müdürlüğünde düzenlenen eğitim ve gala programına katıldıkları belirtildi.
Program kapsamında öğrencilere kamera, ışık tasarımı, spor yayıncılığı ve seslendirme gibi alanlarda profesyonel eğitimler verildiği aktarıldı. Ayrıca yarışmalarda derece elde etmenin TRT’de staj başvurularında önemli avantaj sağladığı ifade edildi.
Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Kalafat Çat, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı program, hediye ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin