Reklam
Reklam

Eskipazar Kaymakamından  Hadrianaupolis’te inceleme

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2018 14:08 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar Kaymakamı  Mehmet Yasin Erkan,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü  Ahmet Bostan ile birlikte Budaklar Köyü sınırları içerisinde bulunan Hadrianaupolis Antik Kentini gezerek incelemelerde bulundu.
Antik Kentin çok geniş bir yerleşim alanına kurulmuş olması nedeniyle özellikle Mozaikler, Anıt Mezarlar, Hamamlar ve Roma Villasını gezen Eskipazar Kaymakamı  Mehmet Yasin Erkan, Hadrianaupolis Antik Kentinde bulunan 15×25 metre  ebatlarında, 5. yüzyıla ait kilise ve mozaikler üzerinde incelemelerde bulundu.

Söz konusu mozaikler çok değerli olup, günümüz itibariyle arkeoloji dünyasında bir ilki barındırmaktadır. Dünya tarihinde ilk defa burada bulunan ‘GEON’, ‘PHİSON’, ‘TİGRİS’ ve ‘EUPHRATES’ in ikinci bir örneğine rastlanmamıştır.

Bizi sosyal medyadan takip edin