Karabük Postası tarafından
22 Şubat, 2015 13:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar Kaymakamı II. Abdülhamit’i Anlattı

II. Abdülhamit Han’ının Vefatının 97. Yıldönümü nedeniyle Eskipazar Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki tarafından " Sultan II. Abdülhamit Han’ı Anlamak" konulu söyleşi yapıldı. Eskipazar İlçesinde yürütülen “ Eğitimde Kurumlar El Ele” Projesi kapsamında, Eskipazar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü konferans salonunda Sultan II. Abdülhamit´in Vefatının 97. Yıldönümü münasebetiyle Lise öğrencilerine yönelik kaymakam Mustafa İkbal Eşki´nin anlatımında "Sultan II. Abdülhamit Han’ı Anlamak" konulu söyleşi yapıldı. İlginin yoğun olduğu konferansa Daire Amirleri, Seyhan Cengiz Turhan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Yapılan söyleşinin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün kütüphanesinde öğrencilere Eskipazar Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki tarafından kitap hediye edildi.

blank
Haber Merkezi tarafından
27 Mart, 2025 10:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eğitim Kenti Karabük Projesi ile Karabük, Eğitimde Marka Şehir Olma Yolunda

Karabük’te, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleşen Eğitim Kenti Karabük Projesi Değerlendirme Toplantısı’nda, projenin eğitim alanındaki ilerlemeleri ve hedefleri ele alındı. Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve AR-GE personeli katıldı.

Valilik himayelerinde uygulamaya konulan ve başarıyla sürdürülen Eğitim Kenti Karabük Projesi, kentin eğitimine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Proje kapsamında eğitim-öğretim yılının başından itibaren 8 ana başlıkta toplam 2949 faaliyet gerçekleştirilirken, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 61 başarı elde edildi.

Fırsat Eşitliği ve Başarı Odaklı Yaklaşım

Vali Mustafa Yavuz, projenin en önemli hedeflerinden birinin fırsat eşitliğini güçlendirmek olduğunu vurgulayarak, “Tüm öğrencilerimize dokunuyor, potansiyellerini ortaya çıkaracak imkânlar sunuyoruz. Karabük, düzenlenen faaliyetler ve elde edilen başarılarla sadece bölgesinde değil, Türkiye genelinde adından söz ettiren bir şehir olmaya devam edecek” dedi.

“Türkiye Yüzyılı, Eğitimin Yüzyılı Olacak”

Karabük’ün eğitimde attığı adımlarla bir marka şehir haline geldiğini belirten Yavuz, "Türkiye Yüzyılı, Eğitimin Yüzyılı Olacak" vizyonuyla çalışmaların süreceğini ifade etti.

Eğitim Kenti Karabük Projesi ile geleceğin inşasına katkı sağlanırken, kentin eğitimde örnek şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediği vurgulandı. Vali Yavuz, “Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bu bilinçle tüm paydaşlarımızın desteğiyle projemizi büyütmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.