Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2021 14:05 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar Belediye Başkan Yardımcısı İstifa Etti

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde MHP’li Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez’in ekibiyle birlikte göreve gelen ve iki yıldır Eskipazar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Sekan Civa, sosyal medyasından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Serkan Civa sosyal medya hesabından  duyurduğu istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün itibari ile Belediye Başkan Yardımcılığımdan istifa etmiş bulunmaktayım. Başkan yardımcılığının hiçbir yetkisi tarafıma verilmediği halde elimden geleni yapmaya çalıştım fakat bu memleket daha güzel yönetilmeyi hak ediyor.

Biz ekip olarak bunu başaramadık. Ben şahsım adına Eskipazar halkından özür diliyorum. İnşallah benim bu istifam bir yerlere ses olur ve bari bundan sonra olsun memleketimize hizmet yapılır. İstemeyerek de olsa kalbini kırdığım vatandaşımız veya belediye personelimiz varsa da haklarını helal etsinler. Saygı ve sevgilerimle Allah’a emanet olun.”

“İLÇENİN GİRİŞİNDEKİ ÇUKURU BİLE KAPATAMADIK. MECLİS TOPLANTILARINDA ÇAY İÇİP, BAKLAVA YİYİP, GEYİK SOHBETİ YAPTIK”

Serkan Civa, istifasını açıkladıktan bir gün sonra yine sosyal medya hesabından neden istifa ettiğini açıklayarak, ilçenin girişindeki çukuru bile kapatamadıklarını, meclis toplantılarında çay içip, baklava yiyip, geyik sohbeti yaptıklarını belirterek, “Çok soran var ‘istifanızın özel bir sebebi var mı?’ diye. Memleketin durumu ortada. Bırakın projeleri bir aydır ilçenin girişindeki çukuru dahi kapatamadık. İki yıldır da görevdeyiz. Meclis toplantıları yapıyoruz. Daha aramızdan Allah’ın bir kulu da çıkıp ‘şuraya şu ağacı dikelim. Ümmetti Muhammed’e faydası olur.’ Demedi.

Toplantılarda yaptığımız tek şey çay içip, baklava yiyip, geyik muhabbeti yapmaktı. Görende bizi 2 yıldır memleket yönetiyor zannetti. Yaptığımız düzenli tek şey de düğünlere, cenazelere, mevlitlere ve dükkan açılışlarına katılmaktı. Onlarda illaki olacak, fakat bu vatandaş bize ‘memlekete hizmet edin’ diye oy verdi. Ben hizmet edememekten yorulduğum için bıraktım.

Velhasıl sebep her ne olursa olsun, hakkını veremediğin makamı, mevkiyi meşgul etmeye de oradan maaş almaya da gerek yok. Onunda vebali var dedik. Rabbim izin verirse, ne zaman memleketimiz ve İnsanimiz için gerçekten dertlenen bir ekip olur, her zaman o ekibin içinde olmak isterim. Ben memleketimi de insanımızı da seviyorum. Daha çok hizmetler yapmayı isterim. Tabi ki de bazen daha güzel açabilmek için yaprak dökmek gerekir” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin