Karabük’te uzun süredir yenilenmeyen ve zamanla yıpranarak okunamaz hale gelen trafik levhaları, vatandaşların ve sürücülerin tepkisini çekiyor.
Özellikle kentin gözde mahallelerinden biri olan Yenişehir Mahallesi'nde, yol kenarlarında yer alan solmuş ve zarar görmüş trafik levhaları hem sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor hem de çevre estetiğini olumsuz etkiliyor.
Mahalle sakinleri, yıllardır aynı levhaların yerinde durduğunu, ancak zamanla paslandığını, renklerinin solduğunu ve bazı levhaların neredeyse işlevini yitirdiğini belirtiyor. Sürücüler ise bu durumun özellikle gece saatlerinde ciddi sorunlara yol açtığını, bazı işaretlerin görünmediği için trafik güvenliğinin riske girdiğini ifade ediyor.
Vatandaşlar, ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, bu levhaların bir an önce yenilenmesini ve daha görünür hale getirilmesini istiyor. Özellikle okul çevreleri, kavşaklar ve yaya geçitlerinde bulunan levhaların öncelikli olarak elden geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Yenişehir Mahallesi sakinlerinden biri, "Bu levhalar hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de görevini yerine getiremiyor. Yıllardır aynı yerde duruyorlar ama kimse ilgilenmiyor. Bir an önce değiştirilmeli" diyerek yetkililere seslendi.
Karabük’te trafik güvenliği ve kent estetiği açısından önemli bir sorun haline gelen bu durumun, yetkililer tarafından ne zaman çözüme kavuşturulacağı ise merakla bekleniyor.
CHP İl Başkanı Yaşar: “Karabük’te Randevu Çilesi Kader Değildir”
CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, kentte sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirterek basın açıklaması yaptı.
Yaşar, doktor randevularında yaşanan uzun bekleme süreleri, kanser hastalarının başka illerde tedavi arayışı ve atıl durumdaki sağlık yatırımları üzerinden hükümeti eleştirdi.
Vedat Yaşar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Randevu çilesi Karabük’ün kaderi değildir! Karabük’te bugün bir vatandaşımızın doktordan randevu alması artık bir şans, bir lütuf meselesine dönüştü. Göz, kardiyoloji, ortopedi… Bu branşlarda randevu almak ayları buluyor. MR ve ultrason için 1 – 1,5 ay sonrasına gün veriliyor. Düşünün; bir insanın canı yanıyor, ağrısı var, hastalığı büyüyor ama sistem ona şunu söylüyor: ‘Bekle kardeşim… Bekle de ne olursa olsun.’ Bir tarafta randevu kuyruğunda ömür tüketen vatandaş… Diğer tarafta parasını verip aynı gün özel hastanede hizmet alanlar, imtiyaz sahipleri… İşte AKP’nin düzeni budur: Paran kadar sağlık! Paran kadar hizmet! Paran kadar insanlık!’”
“KANSER HASTALARI ANKARA YOLLARINDA PERİŞAN”
Yaşar, kentte kanser hastalarının tedavi için başka illere gitmek zorunda kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu şehirde kanser hastaları kilometrelerce ötedeki hastanelerde şifa aramak zorunda kalıyor. Kar kış demeden kilometrelerce yol gidiyorlar. Ankara’ya varıyorlar, sıra bulamıyorlar, otel parası bulamıyorlar. Bu şehirde ihtiyaç var, talep var, hasta var ama çözüm yok.”
Hematoloji hizmetleriyle ilgili yapılan açıklamalara da değinen Yaşar, “Bir yıl önce gelen tek doktoru başarı gibi sunmak, hizmet değil ihmalin itirafıdır.” dedi.
“ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ ÇÜRÜDÜ”
Yaşar, zemin kayması nedeniyle kapatılan Eskipazar Devlet Hastanesi için de şu değerlendirmelerde bulundu:
“Eskipazar Devlet Hastanesi milyonlarca lira harcanarak yapıldı ama bugün çürümeye terk edildi. Milyonlarca lira kamu zararı oluştu. Bir tane sorumluluk alan var mı? Bir tane özür dileyen var mı? Bir tane istifa eden var mı? Yok!”
OVACIK DEVLET HASTANESİ ELEŞTİRİSİ
CHP İl Başkanı, Ovacık Devlet Hastanesi’nin geciken inşaatıyla ilgili de eleştirilerini dile getirerek, “Ovacık Devlet Hastanesi ilk kez 2020’de 9 milyon 974 bin TL’ye ihale edildi. Temeli atıldı ama dört yıl boyunca tek bir ilerleme olmadı. Aynı hastane 2025’te bu kez 84 milyon 828 bin TL’ye yeniden ihale edildi. 2020’de 10 milyon liraya yapılacak olan hastane, 2025’te 85 milyon liraya yeniden ihale edildi. Bu gecikmenin bedeli Karabüklülerin cebinden çıkmıştır.” dedi.
Yaşar, sorularına şu şekilde devam etti: “Hastane neden 2020’de tamamlanmadı? Bu gecikme nedeniyle oluşan yaklaşık 75 milyon liralık ek maliyetin sorumlusu kimdir? Bu kamu zararını kim üstlenecektir?”
“KARABÜK MODERN BİR DEVLET HASTANESİNE HALA SAHİP DEĞİL”
Kentin sanayi yükü ve nüfus hareketliliğine rağmen modern bir devlet hastanesinin bulunmadığını belirten Yaşar, “Karabük’te hekim eksikliği, uzman eksikliği, cihaz eksikliği ve yer sıkıntısı var.” dedi.
“KARABÜK 22 YILDIR CEZALANDIRILIYOR”
Yaşar, kentteki yatırımların yetersizliğine değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Karabük vergisini ödüyor, Türkiye’nin sanayisine katkı yapıyor ama ödediği verginin sadece yüzde 9’u kadar yatırım alıyor. Karabük cezalandırılıyor, görmezden geliniyor, yok sayılıyor.”
“CHP İKTİDARINDA SAĞLIK HAKKI EŞİT OLACAK”
Açıklamasının sonunda CHP’nin sağlık politikalarına değinen Yaşar, “CHP iktidarında her vatandaş eşit, ücretsiz ve erişilebilir sağlık hizmeti alacak. Karabük’e tam donanımlı modern bir devlet hastanesi yapılacak, doktor eksikliği giderilecek.” dedi. Vedat Yaşar, “Karabük bunu hak etmiyor. Bu şehrin hakkını savunmaya, bu milletin yanında durmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.