Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2023 13:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 19

Eski Uzman Çavuşlar Atama Bekliyor

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Adıyaman İl Başkanı Temsilcisi İbrahim DEMİR ve Cenap YILDIRIM atama bekleyen Eski Uzman Çavuşların bir an evvel atanma hakkını kullanıp kamu kurumlarına atamalarının yapılmasını beklediklerini söyledi.

Genel merkez nezdinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Demir yaptığı açıklamasında; “Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen kahraman eski uzman Çavuş’larız. Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan Eski Uzman Çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz Eski Uzman Çavuşlar, atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz. Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bizi görmezden gelmeyin lütfen, binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın. Yaşadığımız sorunların ilgili yerlere ulaşmasında büyük gayret sarf eden genel başkanımız Mustafa Gündeşli’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

19 Yorum

  1. Cenap

    #eskiuzmançavuşlar
    İnandık başaracağız

  2. Hakan Tosun

    #EskiUzmanÇavuşlar

    Bizler İNANDIK BAŞARACAĞIZ

  3. Hakan Akdoğan

    ATAUZDER ailesine desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz

  4. Muhammet

    #EskiUzmanCavuşlar olarak ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederiz sesimize ses oldunuz

    Bizler KANUN’la verilmiş hakkımızı istiyoruz İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷

    1. Yasin At.

      #EskiUzmanÇavuşlar Ve aileleri Adına teşekkür ederim. 🇹🇷

  5. Eda keskin

    ESKİ UZMAN ÇAVUŞLAR ANAYASAL HAKKI OLAN ACIKTAN ATAMAYLA MEMURİYET HAKKINI ISTIYOR ESKI UZMAN CAVUSLAR VE AILELERI OLARAK HAKKIMIZI ISTIYORUZ

  6. Eda kayahan

    #eskiuzmançavuşlar

    İNANDIK BAŞARACAĞIZ

  7. Selime TOSUN

    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık 🇹🇷🇹🇷
    İNANDIK BAŞARACAĞIZ

  8. E.ertan

    Eskiuzmançavuşlar olarak vermiş olduğunuz destek ve değer içi teşekkür ederim

  9. Gökhan Ceylan

    #EskiUzmanÇavuşlar
    İnandık başaracağız

  10. Erkan kılıç

    #EskiUzmanÇavuşlar
    İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷

  11. Emre Eryiğit

    Eski uzman cavuslar basaracak

  12. Güven Gürbüz

    Bedelini en agır şartlarda vatanımıza hizmet ederek ödedik memuriyet hakkımızın verilmesini istiyoruz.

  13. Vural

    #EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ ATAUZDER BAŞARACAK

  14. Serdar GEDİKLİ

    Vatan için canalıp,canverdik
    Bed’rin aslanları
    #EskiUzmanÇavuşlar
    Mücadelede ve bedelde en ön safta
    Nimette ve taltifte geri planda
    Lütuf istemedik
    İmtiyaz istemedik
    Tek derdimiz
    KURUM İNİSİYAFİNE BIRAKILMADAN
    TORPİLSİZ VE RÜŞVETSİZ ATANMAK İSTİYORUZ
    Tek temennimiz
    Kazanılmış hakkın devlet eliyle verilmesi

  15. Ali Yılmaz

    İnandık başaracağız #EskiUzmanÇavuşlar

  16. Ömer ÇİL

    İNANDIK BAŞARACAĞIZ

  17. MUSTAFA YORULMAZ

    #EskiUzmanÇavuşlar

    İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷

  18. MUSTAFA YORULMAZ

    #EskiUzmanÇavuşlar

    İNANDIK BAŞARACAĞIZ !

    ATAUZDER BAŞARACAK !

    BİZİM MESELEMİZ SİYASET ÜSTÜ VİCDAN MESELESİDİR !

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

6 yıllık boşanma davasının ardından evden tahliye edilen kadın çatıya sığındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 6 yıl süren boşanma davasının sona ermesinin akabinde eşine ilişkin konuttan polis eşliğinde çıkartılan bayan, gidecek yeri olmadığı gerekçesiyle ömrünü birebir binanın çatı katında sürdürmeye başladı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski eşi T.A. tarafından hakkında tahliye davası açılan konutta oturmaya devam eden Sevda S.’nin aleyhine karar çıktı. Kararın akabinde üzerine icra memurları ve polis kümeleri meskene gelerek tahliye sürecini başlattı. Sevda S.’nin kapıyı açmaması üzerine çilingir yardımıyla kapı açılarak tahliye süreci tamamlandı. Sevda S. gidecek yeri olmadığını söyleyerek poşetlere doldurulan eşyalarını çatı katına ve merdiven boşluklarına yerleştirdi. Çatıda yaşamaya başladığını, buraya yatak koyarak geceleri uyuduğunu, komşularına giderek özel gereksinimlerini giderdiğini anlatan Sevda S., yaşadıklarını şöyle anlattı:
"6 yıldan beri süren bir mahkeme sürecimiz var. İftirayla boşanıldık. Hatta gidip imza bile atmadım. Beni iftirayla, yalancı şahitle boşadı. Gerisi aslı olmayan, iftiraya kurban gittim. Çocuklarımdan oldum, evimden oldum. Yuvamdan oldum. Sokakta kaldım. Görün perişanlığımı. Babamı kaybettim. 16 yıl oldu. Anne yok, baba yok. Annemi kaybettim. Kalp krizi geçirdi. Bir buçuk sene oldu. Annem bakıyordu bana 6 yıldan beri. Bir arada yaşıyorduk baba maaşıyla. Tazminat almadım. Nafaka alamadım. Hiçbir haktan sahip olamadım. Sıhhat meselelerim var. Kalpten ameliyat olacaktım. İcra yoluyla kapıya atıldım, baba topraklarına haciz koyuldu. Avukat masrafları bana yüklendi, mağdur oldum. Sokakta kaldım. Evet, akrabalarım var, köyüm var, etrafım var. Anlatmakla bitmez. O kadar çok akrabalarım, etrafım var. Fakat bu türlü bir günde düşünen dost olmuyormuş ya. Anasızlık, babasızlık bu türlü bir şey. Kimseye yük olmak istemiyorsun. Lakin sahip de çıkmıyorlar. Bana dört muhtarlık sahip çıkamadı."

"Beraber aldık o meskeni, fakat beni iftirayla dışarı attı"
Sevda S., boşanma süreciyle birlikte meskenin kendisine verilmediğini, bu durumu hâlâ kabullenemediğini lisana getirerek şunları söyledi:
"Evlilik bilgi içinde aldık bu konutu. Beraberken aldık. Ondan sonra boşanma kararı işte gelince bana dedi konuttan çıkacaksın dedi. Fakat ben boşanıp imza falan atmadım yani. Alavereyle, düzmeceyle işi yani bu noktaya getirdi. İftira attı, ispat edemedi. Hiçbir ispat, ispat yok elinde. Beni mağdur etti yani. Benim namusumla, onurumla oynadı ya. Bir bayanın ağzına baktı. Onun yüzünden ceza aldım. Başıma gelmeyen kalmadı. Bütün psikolojim gitti, çocuklarımdan oldum. Üç tane çocuğum var. Çöp poşetiyle çatılara eşyalarımı koydum. Merdiven boşluklarında. Ben de burada çatıda yatıyorum. Evet akraban var, etrafım var lakin sahip çıkan yok. Dayanak olan yok. Sormuyorlar bile başımıza kalır diye. Neredesin, ne yapıyorsun?"

"Ev bulmak problem değil, kirayı ödeyemiyorsan tekrar dışarıdasın"
Sağlık durumu nedeniyle çalışamadığını, geçimini sağlayamadığını belirten Sevda S., yalnızca başını sokacak bir yer istediğini belirtti. Sevda S., "Çözüm ’köye çık.’ Ben esasen çarşıda geçmiş çocukluğum. 25 yıllık evlilik hayatım. Ben tertibim meskenim yani evimden oldum. Sokakta kaldım. Mağdur oldum. O gün ameliyata gidecektim kalpten ameliyat olacaktım ya icra zoruyla kapıya atıldım. Evet çatıda yaşıyorum yalnızca diyorum. Burada kendi başıma kendimi idame etmeye çalışıyorum. Arkadaşlarıma işte gidiyorum. Affedersiniz özel gereksinimlerinizi karşılamak için kendi başıma ne yapacağımı bilemiyorum. Ruhsal olarak bittim."

"Yetim maaşı üç kardeşe bölündü, sıhhat sıkıntım var, çalışamıyorum"
Hastalıkları olduğunu anlatan Sevda S., "4 bin, 3 bin 700 işte 4 binde. 3 kız kardeşi alıyoruz. Onlar da mağdur. Onlar da kiradalar. Sıhhat meselem var. Böbreğimde dört tane kitlem var. Kalbimden ameliyat olacağım Bolu’da. Düzce’de tedavi görebilirim. Bunları da ispat edebilirim. Çalışamıyorum. Sıhhat meseleleri yüzünden çalışamıyorum. Yani mağdur oldum. Her türlü mağdur oldum. Ruhsal olarak zati bittim. Ne yapabilirim? Nereye gidebilirim? Yok yani çocuklarım düşman oldu. Çocuklarım da yok. Küçükler akıllara değmez bir şey de diyemiyorum. Onlar da onlara muhtaç diyorum. Okul okuyorlar. Lakin bir anne olarak ne olursa olsun çocuklarından takviye görmek istiyorsun" dedi.

"Sadece yardım, Allah isteği için"
Sevda S., konuşmasının sonunda maddi değil insani takviye istediğini vurgulayarak şöyle dedi:
"Kira dayanağı ya da ne bileyim maddi olarak bu maddiyata dökülsün diye istemiyorum, bu türlü bir şey yok yani maddi olarak bir şey yok. Yalnızca yardım Allah isteği için hayırlarını istiyorum. Ben konut bulma problem değil, dediğim üzere kirayı veremeyince konut yani yok. Yok. Sokakta kalıyorsun. Nereye gideceksin? Başına sokacak bir yerin yok. Ufak da olsa bir meskenin, kendini sokacak bir konutun olsun istiyorsun."

Kadın sığınma meskenini kabul etmedi
Öte yandan Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer, Sevda S.’ye ulaşarak bayan sığınma konutunda kalması teklifinde bulundu. Fakat Sevda S., kiralık bir meskende yaşamak istediğini söyleyerek bu teklifi reddetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.