Tekirdağ’da aralarında Karabük’ünde yer aldığı FETÖ/PDY Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 20 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçti. Şüpheliler daha sonra tutuklanma talebiyle Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi.
Tekirdağ merkezli İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Bursa ve Elazığ’da ‘terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak’, ‘dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘terör örgütüne finansman sağlamak’ suçlamalarıyla gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından tutuklanma talebiyle Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi.


Eş Zamanlı FETÖ/PDY Operasyonu
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.


