ERDEMİR, Saat Ücretli İşe Alım Yapacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2023 15:53 tarihinde yayınlandı
0
0

ERDEMİR, Saat Ücretli İşe Alım Yapacak

İşe alım duyurusu yayımlayan ERDEMİR, müracaatların 25 Nisan tarihinde başlayacağını ve 5 Mayıs tarihinde sona ereceğini açıkladı. Öte yandan ERDEMİR’in saat ücretli alım yapacağını açıklamasının ardından gözler KARDEMİR’e çevrildi.

KARDEMİR’İN İŞE ALIMLARA NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI MERAK KONUSU OLDU

Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR, hayata geçirdiği yatırımlar ve yarattığı istihdamla 58 yıldır Karadeniz Ereğli’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sunuyor. ERDEMİR, büyüme stratejisi ve işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda 2023 yılında da saat ücretli görev yapmak üzere toplu işe alım yapacak. Adaylar, başvurularını 25 Nisan Salı gününden itibaren iki hafta boyunca hafta içi her gün (1 Mayıs Resmi Tatil Hariç) ERDEMİR Spor Salonunda yapabilecek.

BAŞVURULAR 25 NİSAN SALI GÜNÜ BAŞLIYOR

ERDEMİR’in 2023 yılında saat ücretli toplu işe alımları için başvuru süreci 25 Nisan Salı günü başlayacak. Başvurular iki hafta boyunca 25 Nisan-05 Mayıs tarihleri ve 08.00-16.00 saatleri arasında hafta içi her gün (1 Mayıs resmi tatil hariç)  ERDEMİR Spor Salonu’ndan yapılabilecek.

ERDEMİR, başvuracak adaylarda, Meslek Liselerinin Elektrik/Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisinin İş Makineleri bölümlerinden ve/veya Meslek Yüksek Okullarının Elektrik-Elektronik, Enerji Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisinin İş Makineleri Bölümlerinden mezuniyet şartı arıyor. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekliler Karabük’te Meydanlara İndi

Karabük’te Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Mitingde emekli aylıkları, seyyanen zam, bayram ikramiyesi ve sendika hakkı başta olmak üzere birçok talep dile getirildi.

Yenişehir Atatürk Anıtı önünde sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Kemal Güneş caddesinde son buldu.

“Sefalet düzenine son” sloganıyla düzenlenen mitinge Tüm Emeklilerin Sendikası Karabük Şubesi yöneticilerinin yanı sıra CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Zafer Partisi İl Teşkilatı, KESK Temsilcileri, Bartın, Zonguldak ve Ankara’ya kadar çok sayıda kişi katıldı.

Tüm Emekliler Sendikası Karabük Şube Başkanı Burhan Kelez mitingde yaptığı konuşmada, “Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek,  “Bugün söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var diyenler, sadaka değil hakkımızı istiyoruz diyenler alanları doldurdu. Emeklinin sesi titretecek diyenler bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda” dedi.

Emeklilerin yaşadığı koşulları “sefalet” olarak nitelendiren  Kelez, “Emekli maaşları geçim özelliğini yitirmiştir. Çarşı pazar fiyatlarıyla uyumlu olmayan veriler emeklinin maaşını eritmeye devam ediyor. Derhal seyyanen zam yapılmalıdır” dedi.

Kelez konuşmasında emeklilerin toplumdaki yerine vurgu yaparak, “İtip kakılsalar da, yok saysalar da, susturmaya çalışsalar da bu ülkenin onuru, gururu emeklilerdir” ifadelerini kullandı.

Ekonomik adaletsizliğe dikkat çeken Kelez, “Bir yanda dolar milyonerleri, diğer yanda açlık sınırında yaşayan milyonlar var. Böyle bir düzeni kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Mücadele vurgusu yapan Kelez, “Biz emekliler susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, örgütlenerek kazanacağız. Yaşadığımız sorunlar bireysel değil, siyasal ve sınıfsaldır” dedi.

Emeklilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kelez,“Dünya görüşümüz ne olursa olsun bir araya gelmeli, güçlenmeli ve örgütlenmeliyiz” çağrısında bulundu.

Kelez, “Her emekli maaşına acilen ilave zam yapılmalıdır. En düşük emekli aylığı en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalı, sağlıkta katkı payları kaldırılmalıdır.  Bayram ikramiyeleri anlamını yitirmiştir, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da yaptığı konuşmada; vergilerini vermiş, alın teri akıtmış emeklilerin hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade ederek, sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Akay, “Pazardan sebzesini meyvesini almak için akşam üstünü bekleyen, markete gittiğinde evine daha fazla emek götürebilmek için bir gün öncesinin bayat ekmeğini almak zorunda kalan, evi olmadığı için büyükşehirlerde otel odalarında yaşamak zorunda kalan, tren garlarında geceleyen ama bir taraftan da aynı emeklilerin yurt dışındaki emsallerine baktığımızda bir ay gelip beş yıldızlı otellerde Avrupa’daki emeklilerin konakladığını görünce biz demek ki emeklilerimize, büyüklerimize yeterince bakamıyoruz. O zaman ne yapmalıyız kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını, emekliden, emekçiden, dar gelirliden, çiftçiden, esnaftan yana kaynakları aktarmamız gerekiyor. Bu bütçe var, bu kaynak var ama maalesef tercih meselesi” dedi.

Milletvekili Cevdet Akay’ın ardından mitinge katılan Şube başkanları da birer konuşma yaparak emeklilerin sıkıntılarına değindiler.

Yapılan konuşmaların ardından halaylar eşliğinde miting sona ererken, emekliler taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin