ERDEMİR Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2014 07:33 tarihinde yayınlandı
0
0

ERDEMİR Liman İşçileri ve Ailelerinden Protesto Yürüyüşü

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) bağlı liman işletmesinde iş bırakan işçiler, aileleri ile birlikte protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Erdemir Limanı’nda işletmeyi devir alan firma ile maaş konusunda anlaşamayınca iş bırakan 120 işçi ve aileleri akşam saatlerinde protesto yürüyüşü yaptı. Erdemir ana kapısı önünden yürüyüşe başlatan işçiler yol boyunca sloganlar atıp seslerini duyurmaya çalıştı. Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi binasının bulunduğu iş merkezi önünde duran işçiler çeşitli sloganlar attı. İşçiler Ereğli Belediyesi önüne geldiklerinde bir süre durarak seçim döneminde kendilerine verilen sözlerinin yerine getirilmemesine tepki gösterdi. İşçiler ve aileleri yürüyüşlerini Atatürk anıtı önünde sonlandırırken burada Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İşçi arkadaşlarına hitap eden Bülent Çakır slogan atmalarının sebebinin seçim öncesi kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi olduğunu söyledi. İşçiler buradan sahil bandında bulunan amfi tiyatroya geçerek protestolarına burada devam ettiler. Erdemir liman işçileri daha sonra 2 gündür eylem yaptıkları Erdemir ana kapısı önüne gelerek eylemlerini sürdürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin