Reklam
Reklam
erbaada bir sivilin oldugu 5i asker 6 kisinin yaralandigi olayda dikkat ceken tup detayi zaKnk6NG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Erbaa’da bir sivilin öldüğü 5’i asker 6 kişinin yaralandığı olayda dikkat çeken tüp detayı

Erbaa’da 5 askerin ağır yaralandığı 1 sivilin ise öldüğü patlama olayının ikinci duruşması bugün görüldü. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken olayı çözebileceği düşünülen tüp ayrıntısı duruşmaya damga vurdu.

18 Mayıs 2024 tarihinde Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Hürmüzlü köyünde bulunan bir bağ konutunda, ihbar üzerine jandarma gruplarının meskene girdiği sırada patlama meydana geldi. Patlama sonrası bağ meskeninin sahibi Ahmet Karaçoban’nın oğlu Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken Ahmet Karaçoban ile birlikte Uzman Çavuş M. A. (25), Jandarma Astsubay M. E. (32), Uzman Çavuş B. M. (30), Uzman Çavuş A. S. (28) ve Uzman Çavuş S. E. (28) ağır yaralandı.

Bir kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı olayın ikinci duruşması Tokat Adliyesi 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Tutuklu bulunun sanıklar T.Ö. ve İ.G. görüntü irtibat sistemi ile duruşmaya katıldı.

“Benle alakalı bir durum yok”

Dosyada kendisiyle alakalı hiçbir kanıt olmamasına karşın tutuklu yargılandığını argüman eden İ.G’nin ortağı T. Ö. “Dosyada benle alakalı bir şey yok hangi cürümden cezaevindeyim bilmiyorum. 8 aydır hatasız yere yatıyorum. Hata ortağı gösterilmeye çalışılan şahısla samimiliğim yoktur. Olay öncesi ortaklığımızı bitirmiştik. Lakin kağıt üzerinde iştirakimiz devam ediyordu. Bununla beni neden hatalı gösteriyorlar” dedi.

“Olay öncesinde Sefa ile karşılaştım lakin kelamlı münakaşam bile olmadı”

Olayı kendisinin gerçekleştirmediğini sav edip suçlamaları kabul etmeyen İ. G. ise “Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Ben bu şahısla daha evvel tekraren; düğünde, markette, sokakta karşılaştım. O vakit kelamlı irtibata dahi geçmedim. Eşimle boşandım diye beni mahpusa attılar. İşlerim kapandı. Ekonomik meşakkat yaşıyorum. Suçlamaları muhakkak kabul etmiyorum” dedi.

“Olay öncesi otomobiline tüp koyarken manzaraları çıktı”

Önceki duruşmada hâkimin Samsun’daki T.Ö. ile ortak olduğu işletmesi otel inşaatındaki tüpün olay yerindeki tüple benzerlik gösterdiğinin sorması üzerine, İ. G. olayı kendisinin işlemediği ve bu gerecin nereden geldiğini bilmediğini argüman etmişti. Olay sonrası hayatını kaybeden Sefa Can Karaçoban ve ayağı kopan babası Ahmet Karaçoban’ın avukatları mahkemeye İ. G’nin inşaattaki tüpü olay öncesi otomobiline koyduğu imajları verdi.

Duruşma 7 Nisan’a ertelendi

Duruşmaya katılan iki sanığın avukatları da müştekilerinin isimli denetim kaidesiyle özgür bırakılmasını talep etti. Mahkeme başkanı ise sanıklarının tutukluluklarının devamına karar verip, davayı 7 Nisan 2025 tarihine erteledi.

Olay sonunda yapılan araştırma sonucunda hazırlanan iddianameye istinaden; İ.G ve T.Ö hakkında “Yangın ve su baskını, tahrip, batırma yahut bombalama ya da nükleer, biyolojik yahut kimyasal silah kullanmak suretiyle tasarlayarak taammüden adam öldürme” hatasından dava açılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin