blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Epiduroskopi ile ameliyatsız tedavi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi ve Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Tuncer, epiduroskopi sistemi ile bel fıtığından kaynaklanan ağrı ve rahatsızlıkların cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan, ağrısız ve süratli düzgünleşme sağladığını bildirdi.
Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı olarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde birincileri başarmaya devam ettiklerini bildiren Doç. Dr. Tuncer, "Epiduroskopi tekniği ile yalnızca 0,5 santimlik kuyruk sokumundan giriş ile bel fıtığına bağlı ağrılardan hastalarımızı kurtarıyoruz" dedi. Epiduroskopi yolunun bel ve bacak ağrılarına neden olan bel fıtığı, omurga darlığı ve hudut sıkışmalarında uygulandığını bildiren Tuncer, fizik tedavi ve ilaçlarla ağrısı hafiflemeyen hastaların bu sistem sayesinde cerrahi risklere maruz kalmadan ağrılarından kurtulabileceğini lisana getirdi.
Genel anestezi gerektirmeyen bu girişimsel prosedürün yaklaşık 30 dakikada sürdüğünü kaydeden Cengiz Tuncer, hudut ve damar yaralanma riskinin yok denecek kadar az olduğunu ve süreç sonrası hastanın birebir gün içerisinde taburcu edilebildiğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ulaşıma zam yapıldı

Bolu’da toplu taşımaya yüzde 33, ticari taksilere ise yüzde 25 artırım yapıldı. Özel halk otobüslerinde tam bilet, 25 liradan 34 liraya yükseltilirken, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseltildi.
Bolu Sürücüler ve Arabacılar Esnaf Odası’nın talebi üzerine, Bolu Belediyesi Haziran ayı meclis oturumunda, özel halk otobüsü ve ticari taksi ulaşım fiyatlarına artırım yapılmasına dair hazırlanan gündem unsuru görüşüldü. Kent içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve taksilerde uygulanması istenen fiyat artışı oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda toplu taşımada yüzde 33, ticari taksilerde ise yüzde 25 artırım yapılmasına karar verildi. Özel halk otobüslerinde tam bilet fiyatı 25 liradan 34 liraya, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin