Karabük Postası tarafından
14 Ağustos, 2015 08:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Engelsiz Tatil Yüzleri Güldürdü

ÇANKIRI Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi üyeleri Samsun’da doyasıya eğlendiler. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in tatil müjdesinin ardından, Samsun’a hareket eden ilk grup, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Kampı’na gitti. Aileleri ile birlikte iki gün boyunca özel dizayn edilen havuzda ilk kez yüzme sporu ile tanışan engelli vatandaşlar, kendilerine sağlanan bu imkanın her dakikasını dolu dolu geçirdiler. Aktivite sırasında ziyarette bulunan Samsun Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Camaş’a, böylesine özel bir tesisi kazandırdıkları ve konukseverlikleri için teşekkür eden üyeler, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in selamlarını ileterek, tuz lambası hediye ettiler. Rehabilitasyon Kampı’ndaki eğlenceli saatlerin ardından engelli vatandaşlar, Samsun kültür gezisine de katıldılar. Şehrin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edindiler. Kendilerine sağlanan bu imkandan duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, ‘’Çocuklarımız bu tatilde hiç yaşamadıkları saatleri yaşadılar. Onların mutluluklarıyla mutlu olduk. Bizlerin daima yanında olan, yaşantımızdaki engelleri aşmayı öğreten ve maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizleri burada ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve güler yüzü ile konukseverliğini hissettiren Yurt Müdiremiz Fatma Hanım’a da ayrıca teşekkür ediyoruz.’’diye ifade ettiler. ENGELLİ GENCE DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ Tatilin son saatlerinde, Engelliler Koordinasyon Merkezi üyelerinden Ayşegül Bülbül için Özel 19 Mayıs Kız Öğrenci Yurdu çalışanları sürpriz bir doğum günü partisi organize etti. Çankırılı özel misafirlerini ağırlamaktan duyduğu hazzı ve bu özel gruptan kısa sürede çok şey öğrendiğini ifade eden Yurt Müdiresi Fatma Aybaş, Başkan Dinç ve ekibinin engelli vatandaşlar için yaptığı çalışmaları tebrik ederek, Çankırı’dan gelen bu grubu ağırlamaktan her zaman mutluluk duyacağını belirtti. Çektirdikleri hatıra fotoğraflarının ardından Samsun’a veda eden grup unutamayacakları anılar ile Çankırı’ya döndüler. Engelliler Birimi tatil etkinliğini, yaptıkları kura çekim sonuçlarına göre Eylül ayının ilk haftasına kadar devam ettirmeyi planlıyor.

blank
Haber Merkezi tarafından
09 Nisan, 2025 13:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Emniyetin 180. Yılına Farkındalık Etkinliği

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli tören ve etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar kapsamında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tanıtım standı açıldı.

Narkotik Köpeği Dora’ya Yoğun İlgi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu stantlarda özellikle Siber Suçlarla Mücadele, Kadın Destek Uygulaması (KADES), Narkotik Suçlarla Mücadele ve Olay Yeri İnceleme birimleri yer aldı. Uyuşturucuyla mücadelede görev alan Emniyetin can dostu narkotik köpeği Dora da Karabük halkının büyük ilgisini çekti.

Emniyet Birimlerinden Farkındalık Çalışmaları

Stantlarda vatandaşlara suçla mücadelede kullanılan teknolojik ekipmanlar tanıtılırken, çeşitli broşürler dağıtılarak farkındalık çalışmaları yapıldı. Narkotik standında uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirme çalışmaları öne çıkarken, KADES standında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama hakkında bilgiler verildi.

Etkinlikte hem Türk Polis Teşkilatı’nın 180 yıllık köklü geçmişi onurlandırıldı hem de vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.