Reklam
Reklam

Engellilerin hayatına engel olmayın

simge jpg
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2024 10:42 tarihinde yayınlandı
0

Engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan düzenlemeler önemli olsa da, maalesef hala engelli park yerlerinin işgal edilmesi gibi sorunlarla karşılaşıyoruz.

Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla 2,5 milyondan fazla engelli vatandaşın olduğunu düşündüğümüzde, bu sorunun ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu anlayabiliriz.

Engelli park yerlerini işgal edenler, Trafik Yasası’na göre suç işlemiş oluyorlar ve bunun cezası para cezası ile öngörülüyor. Ancak bu ceza genellikle işlenen suçun yarattığı sorunun ağırlığına kıyasla yetersiz kalabiliyor.

Bir engelli için dışarı çıkmak, günlük işlerini halletmek bile büyük bir zorluk olabilirken, park yeri bulamamak bu zorlukları daha da artırıyor.

Özellikle kamu kurumları ve özel işletmeler gibi toplu kullanım alanlarında, engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerine dikkat etmek ve bu alanları işgal etmemek herkesin sorumluluğunda. Trafik Kanunu net bir şekilde engelli olmayanların bu yerlere park etmesini yasaklıyor ve bu kurala uymak, toplumsal bir sorumluluktur.Bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra denetimlerin de artırılması gerekiyor. Ayrıca, engelli park yerlerinin işgali durumunda uygulanacak cezaların etkinliği artırılabilirse, bu tür ihlallerin azalması mümkün olabilir.Sonuç olarak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve onların da toplumun bir parçası olarak aktif bir şekilde yer alabilmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğunda olan konudur.(kaynak:Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin