blank
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2015 07:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Engelliler için Yardım Butonu

BARTIN Devlet Hastanesi’ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın EDES ‘Engelliler Destek Programı’ kapsamında, Bartın Valiliği koordinesinde ‘Görme Engelini Görerek Aşalım’ projesiyle, engelli yardım çağrı butonu kuruldu.
GÖREVLİ ENGELLİ HASTAYA, GİDECEĞİ BİRİME KADAR EŞLİK EDECEK
Konuyla ilgili Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada; “Bartın Devlet Hastanesine tedavi olmak için gelen engelli hastalar hastanemiz giriş noktalarına ulaştıklarında, bu bölümlere yerleştirdiğimiz Engelli Yardım Çağrı Butonu basarak yardım talebinde bulunabileceklerdir. Çağrı butonunun bulunduğu yerler, yine aynı proje kapsamında oluşturulan Kolaylıklar Polikliniğindeki kamera sistemi ile sürekli izlenerek, çağrı zilini kullanan engelli vatandaşımıza ulaşım ilk elden sağlanmış olacaktır. Butona basıldıktan sonra bu konuda yetkilendirilmiş görevlinin, üzerinde taşıdığı mobil saat alıcıya gelen sinyal sayesinde, görevli engelli hastamızı girişten alarak gideceği birimlere eşlik etmesi sağlanacaktır. Ayrıca bu sistem sayesinde engelli hastalarımızın, yakınları yanlarında olmadan da hastanemizden hizmet almaları sağlanarak, hastanemizde hizmet erişiminde yaşayabileceği aksaklıkların önüne geçilecektir. Bu kapsamda oluşturulan engelli yardım çağrı butonları ve kolaylıklar Polikliniği sayesinde kurumumuza başvuran engelli vatandaşlarımız müracaat edip tedavileri bitinceye kadar geçen süreçte kendilerine eşlik edilerek, hizmet erişiminde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilmiş olacaktır” denildi.

blank
blank
Mustafa Akgün tarafından
22 Ocak, 2025 12:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

2025-YDS/1 Başvuru Süreci Başlıyor

ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 2025/1 için başvurular bugün itibariyle başladı. Adaylar, 29 Şubat 2025 saat 23.59’a kadar başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

9 Mart 2025 Pazar günü yapılacak YDS/1 sınavı, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça başta olmak üzere birçok dilde gerçekleştirilecek. Başvuru sürecini tamamlayan adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne (AİS) giriş yaparak başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor.

Akademik kariyer yapmak isteyenler, yurtdışında eğitim planlayanlar ve dil yeterliliğini kanıtlamak isteyen herkes için büyük bir fırsat sunan sınav, özellikle kamu kurumlarında çalışıp dil tazminatı almayı hedefleyenler için de ayrı bir önem taşıyor. Öte yandan, dil becerisini geliştirmek ve profesyonel hayatında avantaj sağlamak isteyen bireyler de bu sınava yoğun ilgi gösteriyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.