Geçtiğimiz aylarda hak sahiplerine teslimi yapılan Yazıköy TOKİ Konutlarının yanı sıra 54 Adet Konutunda Engelli Vatandaşlar için ayrıldığı ve 5 Ocak 2015 tarihi itibari ile Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa’dan kayıtların alınmaya başladığı bildirildi.
Safranbolu Belediyesi Beyaz masa Biriminden yapılan açıklama şöyle:
“Yazıköy TOKİ Engelli Müracaatları 5 Ocak 2015 ve 27 Şubat 2015 tarihleri arasında Belediyemiz Beyaz Masa biriminde Müracaat Formu doldurularak yapılacaktır.
Başvuru yapmak isteyen Engelli Vatandaşların, Safranbolu sınırları içinde ( en az son bir yıldır ) İkamet ettiklerini belgeleyen Nüfus Müdürlüğünden alacakları İkametgah ve Nüfus Kayıt Örneği, Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Sağlık Kurumundan alınan ve en az % 40 Engel durumunu Gösteren Engelli Raporu, Safranbolu Tapu Müdürlüğünden Kendileri, Eşleri ve Velayeti altında bulunan çocukları için alacakları Gayrimenkul Kaydı, SGK ‘dan Kendileri Eşleri ve Velayeti altındaki çocukları için alacakları Gelir Belgeleri, Engelli vatandaşımız çalışıyor ise Maaş Bordrosu, Kendilerine Eşlerine veya Anne babaları adına son üç aya ait Su, Elektrik, Doğalgaz, Telefon faturalarından herhangi birinden bir adet fatura örneğini hazırlayarak Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa Birimine Müracaatta bulunabilirler. Müracaatta bulunacak engeli vatandaşlarımızın 25 yaşını doldurmuş olmaları daha önce TOKİ den konut almamış olmaları ve TOKİ den Konut Kredisi Kullanmamış Olmaları ve Hane Halkı toplam gelirinin 2600 TL’nı aşmaması şartı bulunmaktadır. Her haneden yalnız bir engeli vatandaşımız müracaat edebilecektir. Engeli vatandaşlarımız için Yazıköy TOKİ de yapılan konutlardan 54 konut tespit edilmiştir”


Engelliler için TOKİ kayıtları başladı
Safranbolu TSO Başkanı Altuntepe’den TOBB Nefes Kredisi Çağrısı
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yeniden hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi’nin, finansmana erişimde zorluk yaşayan küçük ve orta ölçekli işletmeler için önemli bir destek sağlayacağını söyledi.
Altuntepe, yaptığı açıklamada küresel ekonomik gelişmeler, artan maliyetler ve piyasalardaki daralma nedeniyle işletmelerin uygun finansman kaynaklarına ulaşmasının her geçen gün daha da önem kazandığını belirtti.
TOBB, Kredi Garanti Fonu ve bankalar iş birliğiyle yeniden uygulamaya alınan TOBB Nefes Kredisi’nin üyelere önemli katkılar sunacağını ifade eden Altuntepe, “Özellikle üretim yapan, istihdam sağlayan ve ticaret hayatının sürdürülebilirliği için mücadele eden işletmelerimizin bu destekten en iyi şekilde faydalanmasını arzu ediyoruz” dedi.
Kredi başvurularının 8 Haziran 2026 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağını kaydeden Altuntepe, Safranbolu TSO üyelerine başvuru sürecinde gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapılacağını söyledi.
TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmelerin krediye başvurabileceğini hatırlatan Altuntepe, kredi sisteminin özellikle KOBİ’lerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlandığını ifade etti.
“Firma başına 3 milyon TL’ye kadar kredi”
Program kapsamında işletmelerin azami 3 milyon TL kredi kullanabileceğini belirten Altuntepe, toplam kredi hacminin ilk etapta 25 milyar TL olarak planlandığını, ilerleyen süreçte ise 100 milyar TL’ye ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.
İş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından birinin uygun maliyetli finansmana erişim olduğunu vurgulayan Altuntepe, “TOBB Nefes Kredisi sayesinde üyelerimiz hem nakit akışlarını rahatlatabilecek hem de üretim ve yatırım süreçlerini daha sağlıklı sürdürebilecektir” diye konuştu.
“6 ay ödemesiz, 48 aya varan vade”
Kredinin geri ödeme koşullarına ilişkin de bilgi veren Altuntepe, işletmelere önemli kolaylıklar sağlandığını belirterek, “Kredilerde 6 ay anapara ödemesiz dönem bulunuyor. Toplam vade süresi ise azami 48 ay olarak uygulanacak. 24 aya kadar yüzde 36, 24 ay üzeri vadelerde ise yüzde 34 faiz oranıyla kredi kullandırılması planlanıyor. Bu şartlar mevcut piyasa koşullarında işletmelerimiz için önemli bir avantajdır. TOBB Nefes Kredisi başvurularının belirlenen anlaşmalı banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilek.” ifadelerini kullandı.
Safranbolu TSO olarak üyelerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Altuntepe, “Ekonominin temel taşı olan esnafımızın, sanayicimizin ve girişimcimizin ayakta kalması ülkemizin üretim gücü açısından büyük önem taşıyor. Üyelerimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü destek mekanizmasını yakından takip ediyor, bu fırsatlardan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.
Altuntepe ayrıca, TOBB Nefes Kredisi’nin yeniden hayata geçirilmesinde katkı sağlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.


