Engelliler İçin "Engelsiz Kafe" Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2022 14:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Engelliler İçin “Engelsiz Kafe” Açıldı

Hizmet yelpazesini her geçen gün genişleten Safranbolu Belediyesi, engelliler için çok önemli bir projeye daha imza attı. Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatlarıyla Emek Mahallesinde bulunan hizmet binası kafeye çevrilerek engellilerin kullanımına sunuldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatlarıyla Emek Mahallesinde bulunan hizmet binası kafeye çevrilerek engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Engellilerin sosyalleşmesine yönelik hayata geçirilen ve hazırlıkları tamamlanan Engelsiz mansetEngelliler Icin engelsiz kafe acildi1 1Kafenin açılışı  3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yapıldı.

Safranbolu Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri çerçevesinde engelli vatandaşlara yönelik proje çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatlarıyla Emek Mahallesinde bulunan hizmet binası engellilerin kullanımına sunulan kafeye çevrildi. Hazırlıkların tamamlanmasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Engelsiz Kafenin açılışı Belediye Başkanı Elif Köse’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Elif Köse, hazırlığı yapılan kafenin hem engelliler hem de engelli aileleri için çok önemli olduğunu belirtti.
Böyle bir mekanın açılışı için geç kalındığını ifade eden Köse, dezavantajlı vatandaşlara yönelik gerekli çalışmalar yapılması noktasında her türlü adımları atacaklarını kaydetti.
Konuşmanın ardından kafenin açılışı kurdelesi kesildi. Engelli çocuklara resim ve el beceri noktalarında etkinlikler yaptırıldığı program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin