Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2015 07:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Engelliler, Farkındalık Oluşturmak için Yürüdü

ZONGULDAK 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Zonguldak’ta bir yürüyüş düzenlendi. İlk olarak Madenci Anıtı’nda toplanan engelli öğrenciler ve vatandaşlar Gazipaşa Caddesi üzerinden Valilik Konağı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Valilik önünde düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende, İstiklal Marşı aynı zamanda işaret diliyle de okundu. Çok sayıda engelli öğrencinin ve vatandaşların katılım gösterdiği etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her yıl 10 Mayıs’tan itibaren Engelliler Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl Engelliler Haftası Milletvekili Genel Seçimlerinin öncesine denk gelmiştir. TBMM’de temsil edilmek için yarışan siyasi partiler ve milletvekili adayları yayınladıkları belgelerle, bildirgelerle tüm vatandaşlara vaatlerde bulunmaktadır. Siyasi partilerin seçim bildirgelerinde engelliler artık sözü edilen bir toplum kesimi olmayı başarmışlardır. Bir anlamda siyaset, bizim farkımıza varmıştır. Çok geç de olsa bir başlangıç olması bu bakımdan bizim için sevindiricidir” ifadelerini kullandı. Engellilerin sorunlarından da bahseden Şirin, “Kamu hizmetlerinin verildiği binaların yüzde kaçı engellilerin erişimine uygun? Buna hangi engelli evet diyebilir? Kaç seçim oldu, hala engelliler kucaklanarak sandık başına taşınıyor. Hala oyunu bir başkasının yardımıyla kullanmaya mecbur bırakılıyor. Engelliler çalışmak istiyor, iş imkanı sağlanmıyor, daha da kötüsü en başta devlet engellilere yasa ile ayrılmış binlerce kadroyu boş tutuyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamı sürekli daraltıldı. İnsanlar ek sağlık sigortası yaptırmaya mecbur edildi. Çalışma hakkını, sağlık hakkını, erişim ve ulaşım hakkını özetle insanca yaşam hakkımızı kullanamaz durumdayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SOGEP kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin sertifikaları takdim edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Karabük Üniversitesi, Karabük İŞKUR İl Müdürlüğü, Özgür Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde yürütülen "Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı" (SOGEP) kapsamında düzenlenen eğitimler tamamlandı.
01.07.2025 - 08.10.2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen Web Tasarımı - Muhasebe, Pnömatik Hidrolik Sistemler ve Forklift Operatörlüğü eğitimlerini muvaffakiyetle bitiren kursiyerlere sertifikaları merasimle verildi.
Sertifika merasimine İŞKUR Vilayet Müdürü Sinan Karademir, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Lideri Fatih Çapraz, Karabük Hür Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Lider Yardımcısı Selahattin Arıca, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, kurum ve bölüm temsilcileri ile kursiyerler katıldı.
Törende konuşan KTSO Yönetim Kurulu Lideri Fatih Çapraz, şu tabirleri kullandı:
"Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın takviyeleriyle yürüttüğümüz Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hayata geçirilen ‘Mesleki Eğitimde Yüksek Teknoloji’ projesinin eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlamış olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bugün burada, projemizin muvaffakiyetle sonuçlanmasına katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını takdim etmek üzere bir ortaya gelmiş bulunuyoruz. Kursiyerlerimizin göstermiş oldukları çaba, azim ve disiplin; hem şahsî gelişimlerine hem de bölgemizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına ve istihdamına değerli katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle eğitmenlerimize, proje grubumuza ve sürecin her basamağında emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.
Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi samimiyetle kutluyor, mesleklerinde muvaffakiyetler diliyorum."
Konuşmaların akabinde başarılı kursiyerlere sertifikaları takdim edildi ve program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin