Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi İzleyenleri Büyüledi  - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Aralık, 2023 11:49 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
0
0

Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi İzleyenleri Büyüledi 

Engelli bireylerden oluşan koro ve folklor ekibinin sergilediği “Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi” davetlilerden büyük beğeni topladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, Gürültü ve Sağlık Derneği ile Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu paydaşlığında yürütülen ‘’Biz Birlikte Güzeliz Projesi” etkenlikleri kapsamında Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi düzenlendi.

Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gosterisi Izleyenleri Buyuledi 1 jpg

Karabük Üniversitesi Saadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen “Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi” programına Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler, engelli bireylerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gosterisi Izleyenleri Buyuledi 2 jpg

Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, “İlk önce ben dünyanın en güzel ve en özel öğrencilerine velilik yapan anne babalara ve ondan sonra da onlara eğitim veren Şafak Özel Eğitim Kurumuna teşekkür ediyorum. Gürültü ve Sağlık Derneği olarak İçişleri Bakanlığımızın projemizi onayladığı ‘Biz Birlikte Güzeliz Projesi” ile bu özel öğrencilerimize, onların ailelerine sosyal, eğitim ve mutluluk açısından en ufak bir katkıda bulunursak mutlu olacağız” dedi.

Engelli bireylerden oluşturulan koro ve folklor ekibi, seslendirdiği müzik ve dans gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Engelli Korosu ve Engelliler Folklor Gösterisi hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. (Ramazan Öztürk)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin